Actueel

Zomeractiviteiten Huis van Eemnes zonder EHBO'ers

Het Huis van Eemnes heeft deze zomer een volle activiteitenagenda voor jong en oud. Bij sommige activiteiten is de kans groter dat er deelnemers gewond raken, zoals bij de zeskamp, het free runnen of bubbel-voetbal. Toch besloot het Huis van Eemnes geen EHBO'ers in te zetten. "Onze BHV-ers zijn van de partij," zegt administrateur Marion Busscher namens het Huis van Eemnes. Het mag, want voor geen van de activiteiten heeft het Huis van Eemnes een evenementenvergunning aangevraagd.

Arie overziet de schuimparty van de brandweer Eemnes na afloop van het luchtkussenfeest in een eerdere editie, destijds bij de Hilt.


Juist nu de regels voor evenementenhulpverlening zijn aangepast om besmetting van de hulpverleners en de slachtoffers te voorkomen, besluit het Huis van Eemnes geen EHBO'ers in te zetten. Terwijl de Eemnesser EHBO'ers getraind zijn in hulpverlening tijdens de COVID-19 pandemie. Saillant detail: de COVID-19 trainingen werden in het Huis van Eemnes gegeven.


Persoonlijke beschermingsmiddelen


De Seniorenrace, waarbij ouderen het tegen elkaar opnemen op scootmobiel of met rollator, verdient extra aandacht. Omdat ouderen in de risicogroep vallen, kunnen die niet zomaar benaderd worden als ze hulp nodig hebben. De hulpverleners moeten dan 'Persoonlijke Beschermingsmiddelen' dragen en uitreiken. De juiste middelen moeten wel voorhanden zijn en hulpverleners moeten in het gebruik ervan zijn getraind.


Omdat het Hui