top of page

Actueel

Duister dienstje in Blaricum

De Blaricumse Bevrijdingsdagen werden op 6 mei op het 'Oranjeweitje' feestelijk afgesloten met een spetterend concert van muziek uit de jaren vijftig. Op het terrein stonden ook veel legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog, die eerder in colonne naar het Gooi waren gereden. EHBO Eemnes verzorgde de eerste hulp op verzoek van EHBO Huizen die de bemensing niet rond kreeg. De 'EHBO-post' bleek een hoekje te zijn in de opslagtent voor de bierfusten. Bij het invallen van de duisternis bleek die ook nog eens onverlicht te zijn.

Toos en Remon moesten het laatste deel van hun dienst dus in het pikkedonker draaien. Een nalatigheidje van de organisatie en de opdrachtgever EHBO Blaricum, die ons van tevoren niet op de hoogte had gebracht van de onvoldoende faciliteiten. Bij het aanvragen van hulpverlening op een evenement moeten de aanvragers bij EHBO Eemnes een groot formulier invullen via de website. Daar wordt uitgebreid nagevraagd welke faciliteiten er zijn. Omdat het een collegiaal invalsdienstje was, wisten de hulpverleners van niets.

"EHBO Eemnes probeert zich zoveel mogelijk te houden aan de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) 1.0 . Daarom zet-ten wij vaak veel meer faciliteiten in dan collega-verenigingen. De tijden dat eerste hulp een man of vrouw met een klapstoel en een EHBO-koffer was, is voorbij, dacht ik. Maar dat is dus niet zo", zegt de Eemnesser Coördinator Hulpverlening bij Evenementen, Marco Kamphuis.


Hoewel de muziek uit vervlogen tijden de bevlogen, jonge hulpverlener Remon van Dijkhuizen niet echt kon bekoren, genoot Toos van 't Klooster van een gezellig concert met muziek-van-toen. De middag en avond werden goed bezocht. Er vielen geen gewonden.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page