top of page

Actueel

Hete Harleydag in Huizen: ambulance nodig

Vele honderden Harley-Davidsonmotoren overspoelden zondag 15 mei het evenemententerrein aan de haven in Huizen. Inclusief hun getatoeerde, bebaarde en in leer en jeans gehulde berijders. De tweede Harleydag in Huizen was een overweldigend succes. Duizenden bezoekers kwamen op de hete meidag naar het Gooi om de motoren te bewonderen, te socializen en een hapje en een drankje te nemen.

Daan en Arie bemensten samen met Remon het evenement. Op het laatste moment was daar een extra EHBO'er aan toegevoegd omdat de GGD een hitte-advies had gegeven. Arie vervoerde in zijn aanhanger daarom een berg aan materialen om oververhitte personen te kunnen koelen.

In een (zwart ...) tentje aan de rand van het terrein nestelden de hulpverleners zich. Zoals de vergunning dat voorschreef werden op het evenemententerrein veel bordjes opgehangen om aan te geven waar mensen met problemen zich konden melden.


De tent was ingericht met rolbrancard, rolstoel, AED, verbandkast en uitruktassen. Ook was er gelegenheid om oververhitte patiënten te koelen. Gelukkig melden zich met name bezoekers met kleinere snijwondjes zich.

Een bezoeker moest behandeld worden aan een eerstegraads brandwond aan zijn been, die hij bij het aanraken van een hete uitlaat had opgelopen. Verder hulp was voor hem niet nodig.


Het was fijn om Daan op het evenement te zien, zo kort na het overlijden van zijn vrouw Thea. De organisatie head speciaal om zijn komst ge-vraagd. Daan heeft toegezegd te willen blijven helpen op evenementen van EHBO Eemnes.


Op de EHBO-post meldde zich eerder die dag een vrouw die zich niet lekker voelde. Na onder-

zoek en behandeling werd zij heengezonden. Later die dag werden de EHBO'ers geroepen door personeel van de bar van de nabijgelegen lasergamehal, waar een dame onwel was geworden. In afwachting van de komst van de reeds gealarmeerde ambulance, stabiliseerden de hulpverleners hem. Het was dezelfde vrouw die eerder die dag door de EHBO'ers was gezien. Zij was aan de bar onwel geworden en bewusteloos. De ambulance nam de vrouw voor verder onderzoek mee naar het ziekenhuis.


Marathon Leiden

Marco had ook graag bij het evenement aanwezig willen zijn maar dat was al bezet door anderen. Hij kon daardoor die dag werken voor Witte Kruis Evenemen-tenzorg in een klein soort noodhospitaal bij de finish van de Marathon van Leiden. Daar waren acht plekken voor marathonlopers ingericht die ALS-behoeftig waren (Advanced Life Support). Dat werd gegeven door drie ambulanceverpleegkundigen, een ambulancechauffeur, een IC-verpleegkundige, een medic, een arts en een coördinator. Het specialistische team ving een stroom aan sterk oververhitte lopers op. Witte Kruis Evenementenzorg ontlastte daarmee de druk op de ambulancezorg en de ziekenhuizen.


Comentarii


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page