top of page

Actueel

Gezellige zomerkermis bij Sherpa

De jaarlijkse zomerkermis bij SHERPA in Baarn kon dit jaar eindelijk na een twee jaar durende coronastop weer doorgaan. Onder een lekker voorjaarszonnetje hielpen EHBO'ers Toos van 't Klooster en Sandra Pel de kermisklanten. Op wat kleine pleisterwondjes en een verzwikte enkel na, bleef het rustig op de EHBO-post.

Bij SHERPA wonen mensen met een verstandelijke of dubbele beperking. Een aantal van hen zit in een rolstoel. Het behandelen van deze mensen vergt extra aandacht en ervaring van de EHBO'ers. Die worden altijd bijgestaan door SHERPA-begeleiders of familieleden, die de patiënten goed kennen. Zij kunnen helpen om patiënten die zich niet (goed) kunnen uiten, juist te diagnosticeren.


Toos komt al jaren bij SHERPA, maar voor Sandra was het haar eerste inzet. 'Spannend maar erg leuk,' vond ze. Een aantal bewoners kent de EHBO'ers en komen altijd even aanwaaien om hallo te zeggen en een praatje te maken.


Naast de kermisattracties zoals de botsbaan en draai-molen, was het grasveld ook weer het werkterrein van verschillende clowns, die de bezoekers amuseerden. Mogelijk een reden dat Marco dit jaar verstek liet gaan.


Iedereen is welkom op de kermis en naast de bewo-ners waren ook familie en medewerkers op de kermis afgekomen. Iedereen had het zichtbaar naar zijn zin en de kleine ongelukjes waren al snel vergeten.


Geruchten gaan rond dat het KNMI onderzoekt hoe het kan dat de kermis elke editie weer zulk mooi weer heeft. Een meteorologische verklaring is daarvoor nog niet gevonden.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page