top of page

Actueel

Wolfskamerloop afgelast

Een jaarlijks terugkerend sportevenement waarbij EHBO Eemnes al jarenlang eerste hulp verleent, de Wolfskamerloop, is voor 2020 afgelast. Het is het eerste evenement dat op de EHBO-agenda stond na de magische datum van 1 september, wanneer de laatste versoepelingen ingaan. Of dat ook voor grootschalige evenementen geldt valt overigens te betwijfelen.


"De voorbereidingen voor de Wolfskamer-loop starten normaliter zo’n acht maanden voor het evenement. Dus in maart. De lange voorbereidingstijd die we nodig hebben heeft te maken met de omvang van de loop en de belangen van diverse partijen", zegt voorzitter Hans Peter Pluim Mentz. "Veel zaken dienen toch wel zo’n drie maanden van te voren bekend te zijn om niet op het allerlaatst verrast te worden met tegenvallers."


In het natuurgebied rondom de Wolfskamer in Huizen zijn elk jaar de geel-blauwe uniformen van EHBO Eemnes te zien. Het is een gezellig loop-evenement voor jong en oud. Het was een van de vaste ankers op de EHBO-agenda van het Eemnesser hulpverleningsteam, dat elk jaar werd aangevuld met arts Alexander Pluim Mentz.


"De afgelopen weken hebben we contact met de Atletiek Unie en de gemeente Huizen gehad over protocollen voor de Wolfskamerloop. Is het een evenement of een hardloopwedstrijd? Een gespreide 1,5 meter start over de dag of een gelimiteerd aantal lopers om toch op tijd klaar te zijn? Wel een wedstrijd of alleen recreatieloop of eventueel een virtuele loop? Dit zijn zo een aantal vragen waarmee we zaten. We hoopten enige duidelijkheid te krijgen maar helaas kwam die er niet."


Organisator AV Zuidwal wil met de Wolfskamerloop en Trappenbergloop "veilige, gezellige en gezonde evenementen neerzetten voor iedereen. Als iedereen op 1 september gaat kijken hoe de eerste evenementen verlopen is het organiseren van de Wolfskamerloop eind oktober, onmogelijk", aldus Pluim Mentz.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page