top of page

Actueel

Veel protocollen maar weinig deelnemers bij eerste post-corona inzet

De Zeskamp op de sportvelden van SV Eemnes trok niet veel jeugd. Misschien lag het aan het warme weer dat zich slechts een krappe tien deelnemers meldden. Deson-danks stond een hulpverlenersduo van EHBO Eemnes paraat. Gewapend met materialen en protocollen bekeken ze het evenement vanuit de schaduw.

Een van de verkoelende waterspelletjes: de sponsbroekenrace.


Ongeacht het kleine deelnemersaantal kwam EHBO Eemnes goed voorbereid ter plaatse. De hulpverleners zijn tijdens de intelligente lockdown getraind in evenementenhulpverlening tijdens een pandemie, waaronder hulpverlening op afstand. Ze hadden professionele beschermingsmiddelen bij zich voor als ze de 1,5 meter niet konden handhaven.


Naast het COVID-19 protocol was ook het hitteprotocol van kracht, waarbij extra gelet wordt op oververhitting van de deelnemers. Bij evenementen in de zon staat EHBO Eemnes ook altijd klaar met spuitflessen zonnebrandcrème. Voor de zekerheid hadden de EHBO'ers ook een behandelset voor de eikenprocessierups bij zich, hoewel de overlast dit jaar erg meevalt.


Ondanks het feit dat er niemand behandeld hoefde te worden, waren alle voorbereidingen niet voor niets. Hoe klein een evenement ook is, de vrijwilligers van EHBO Eemnes leveren altijd professionele hulp op maat.

Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page