top of page

Actueel

Hulpverlening bij evenementen komt weer op gang

Het Eemnesser hulpverleningsteam is weer aan de slag gegaan, na een periode van ongekende rust door de coronacrisis. Het eerste post-Covidevenement was de KJP 6kamp op de ijsbaan in Eemnes. Traditioneel op Hemelvaartdag. Vorig jaar moest dat evenement nog worden afgelast.


Natasja, Remon en Marco bemensten de tweede dienst bij de 6-kamp.


De waterbak, de stormbaan, de hindernisrace: alle bekende en beproefde elementen waren er weer bij de 6Kamp. Het enige wat ontbrak was een feestavond na afloop: die was vervangen door een korte borrel voor de deelnemers na afloop.


Burgemeester zet zich persoonlijk in


Ondanks het feit dat er niet veel bezoekers aanwezig waren (de organisatie had alleen de teams uitgenodigd) was de sfeer geweldig. Iedereen was blij dat er op het actieve dorp weer een evenement voor jongeren was. Zo goed en zo kwaad als het ging hield iedereen zich aan de coronaregels. Burgemeester Roland van Benthem had zich persoonlijk ingezet om het evenement mogelijk te maken.Wallie loopt met de Covidposter tijdens het inrichten van de eerstehulppost: waarschijnlijk de laatste keer dat die gebruikt hoefde te worden.


Niet druk


Op de eerstehulppost druppelden de kleine letseltjes binnen: schaaf en snijwondjes en een verstuikte enkel waren de enige letsels die behandeling behoefden. En met de uitgebreide evenementenverbandmiddelenkast konden die die goed behandeld worden. In de loop der jaren heeft de KPJ-organisatie er alles aan gedaan om ernstiger ongevallen te voorkomen. En dat betekende voor det EHBO-team dat er ruim voldoende tijd was om de ijskraam te bezoeken.Buitenspeeldag: warm, druk, gezellig


Ook de Buitenspeeldag, georganiseerd door Versa Welzijn, kon dit jaar met de versoepelde coronaregels doorgan. En dat lieten de Eemnesser kinderen van 6-12 jaar zich geen twee keer zeggen. Ze kwamen in grote getale naar het Huis van Eemnes waar twee springkussens, een buitensportbaan en twee knutseltafels waren neergezet.

De jongeren konden kiezen of ze een vlieger wilden maken (vooral populair bij de jongens) of een steen wilden beschilderen (populair bij jongens en meisjes. Vrijwilligers hielpen de kinderen daarbij. De beweegcoach hield de kids, ondanks het felle zonnetje, flink in beweging. De gratis limonade vond gretig aftrek.


Hoogtepunt voor kinderen is bij elk eveneement altijd het springkussen. Bij de buitenspeeldag stonden er twee opgesteld: de grote stormbaan stond op het parkeerterrein naast het Huis van Eemnes, terwijl een Koeienkruikkussen aan de voorgevel gestald was.


Ieniemienieletseltjes


Ongevallen deden zich niet voor, op een 8-tal kleine wondjes na. Die konden allemaal met een nat doekje, een pleistertje of een geruststellend woord worden behandeld.


De opkomst was een stuk groter dan de laatste versie van het evenement, dat door heel Nederland gehouden werd. Toen was slechts een handjevol kinderen aanwezig. Door de inzet van de vrijwilligers konden de meer dan 100 kinderen twee uur lang doen waar ze goed in zijn: zich in het zonnetje, springend, klauterend en knutselend amuseren.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page