top of page

Actueel

Evenementenseizoen komt nog niet op gang: Eemnestival afgelast

De Eemnesser feestweek, die van 8 tot en met 12 september gepland stond, is afgelast. Door alle onzekerheden rond de coronapandemie durft de KPJ het niet aan om het populaire dorpsfeest door te laten gaan. De coronamaatregelen voor evenementen die eind juni werden versoepeld , werden teruggedraaid na een explosief aantal besmettingen bij evenementen en in het uitgaanscircuit.

'Stay Tuned, we zijn terug voor je het weet', zegt organisator KPJ. het is onwaarschijnlijk dat dat nog dit jaar gebeurt. De verscherpte coronamaatregelen gelden in ieder geval tot en met 13 augustus, maar wat daarna gebeurt is onzeker. De wielerronde Criterium de Eemnes, die traditioneel tijdens de feestweek wordt verreden, gaat voorlopig wel door. De eerste kwalificatieritten zijn al verreden. Welke maatregelen voor het buitenevenement gaan gelden, is onbekend.


Vergoeding

De voorbereiding van grote evenementen na 13 augustus, , zoals meerdaagse dance-events, gaat wel door. Als een evenment niet door kan gaan vanwege coronabeperkingen, krijgen de grote, professionele concertorganisatoren de gemaakte kosten van de overheid (deels) terug. Een kleinschalig evenement zoals het Eemnestival, valt niet onder de regeling.


Kattenshow


De kattenshow van Mundikat in het Huis van Eemnes op 7 en 8 augustus gaat wel door maar zonder bezoekers of standhouders. Dat is een domper voor de organisatie: het zou de eerste grote show worden sinds anderhalf jaar. EHBO Eemnes staat er beide dagen met ;één EHBO'er.

Triathlon

De triathlon Huizen is geschrapt van de evenementenkalender van EHBO Eemnes. De organisatie is overgedragen aan een een professionele organisator na bestuurstekorten bij de stichting die de 35 voorgaande edities organiseerde.


De Ride4Kika en De Harleydag, beide in Huizen, gaan wel door.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page