top of page

Actueel

Eindelijk weer feesten in 's Graveland

Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar wegens corona, organiseerde de Stichting Feesten 's Graveland (SFG) dit jaar weer haar jaarmarkt en de tentfeesten aan het 's Gravelandse Noordereind. EHBO Eemnes verzorgde de eerste hulp, zoals vanouds.

Op 13 mei organiseerde de SFG een goed bezochten ouderenochtend, die de bezoekers erg waardeerden. Die middag waren de kinderen aan de beurt die werden getrakteerd op gratis limonade, een alcoholvrije kindercocktail, feestfoto's, popcorn, een zweefmolen en luchtkussenbanen. De opblaas-stormbaan werd aangepast nadat twee kinderen daar hoofdwondjes hadden opgelopen door de ronddraaiende stalen buizen. De kinderen, ook de jonge slachtoffertjes, hadden die dag volop plezier.


Het tentfeest met een lokale DJ werd goed bezocht. Hoewel de avond wat matjes begon (wiens begrafenis is dit? vroeg Remon nog) zweepte de DJ de jongere bezoekers later die avond wel op. Dit jaar waren alle festiviteiten, ook de feesten, gratis toegankelijk. Het tentfeest op de eerste avond was voornamelijk bedoeld voor jongeren. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Dat is al jaren het geval en EHBO Eemnes bemenste de beide feesten daarom maar met drie hulpverleners. Voorgaande jaren waren dat er wel vijf of zes.


Op de tweede dag, zaterdag 14 mei patrouilleerden Toos en Arie op de jaarmarkt en kleine kinderkermis. Ook daar bleef het bij wat kleine wondjes en paracetamolletjes. In de loop van de middag trad op het feestterrein een band op op het openluchtpodium.

Het terrein was afgeladen vol. op het hoogtepunt stonden er meer dan 2000 mensen, schat de organisatie. Het buitenfeest liep naadloos over in het tentfeest dat tot 1 uur duurde. Het grootste deel van de avond was de feesttent goed gevuld. Er was en prettige sfeer en de drank vloeide rijkelijk. Wallie en Remon hadden er dienst.

De grote container van waaruit de EHBO'ers voorheen werkten, was dit jaar iets gekrompen tot 2,5 x 2,5 m: een pietsje krap.


De sfeer was de tweede avond erg goed en de band werd gewaardeerd door de duizenden bezoekers. Er deden zich nauwelijks incidenten voor en de hulpverleners, Monique, Remon en Marco, hadden niet veel te doen. Behalve het laten ophalen door hun ouders van twee minderjarige, stomdronken jongeren.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page