top of page

Actueel

EHBO Eemnes zet sprint in na coronastop.

De kleine maar actieve Eemnesser EHBO-vereniging gaat in juni de lessen inhalen die in februari tot en met mei door de COVID-19 pandemie uitvielen. Uniek is dat de eerste lessen in het teken staan van corona. De vraag 'Hoe kan ik veilig én verantwoord eerste hulp verlenen tijdens de COVID-19 pandemie?' staat centraal. De Eemnessers komen ook met een creatieve oplossing hoe je met echte oefenslachtoffers in plaats van etalagepoppen, veilig kunt trainen.

Toen in februari Nederland stil kwam te liggen, moest ook EHBO Eemnes haar lessen stoppen. Ook de gloednieuwe leslocatie, het Huis van Eemnes, sloot haar deuren. Tegelijkertijd vielen ook alle evenementen weg waar EHBO Eemnes hulp zou verlenen.

De plannen voor de herstart lagen al klaar voordat de regering de maatregelen versoepelde. Zo kon de vereniging gelijk aan de slag met het boeken van de zalen en het implementeren van de uitgebreide veiligheidsprotocollen.

Inmiddels zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen voor een groot deel aangevuld en uitgebreid. Na een oproep door de Eemnesser brandweer gaf de EHBO-vereniging handschoenen, schorten en maskers aan de zorgprofessionals die daarom zaten te springen. De website heeft een actuele COVID-19 pagina waarop de leden belangrijke informatie en documenten kunnen vinden.


Begin juni worden de richtlijnen van Het Oranje Kruis verwacht met betrekking tot de EHBO-lessen tijdens de pandemie. De huidige, summiere richtlijnen kunnen niet toegepast worden in de evenementenhulpverlening en zijn wel erg beperkend voor passantenhulpverlening. Als het 'spoorboekje' wordt gehandhaafd, zijn bijeenkomsten tot 100 mensen op 1 juli toegestaan en worden op 1 september de restricties op de sport opgeheven. Dan zal de evenementenhulpverlening weer opgestart worden. De Eemnesser EHBO'ers zijn dan voldoende getraind om veilig te kunnen werken. EHBO Eemnes hoop dan wat van de gederfde inkomsten te kunnen goedmaken. Die zijn door de COVID-19 pandemie aanzienlijk, terwijl extra maatregelen extra uitgaven met zich meebrachten.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page