top of page

Actueel

EHBO Eemnes vanaf 1 juli weer inzetbaar bij evenementen

Het evenemententeam van EHBO Eemnes bereidt zich voor om vanaf 1 juli weer hulp te kunnen verlenen op evenementen. De komende weken worden de materialen op orde gebracht. De uniformen van de EHBO'ers kunnen na 5 maanden eindelijk uit de mottenballen. Bij evenementen waarbij gasten aan de deur gescreend moeten worden, staan de EHBO'ers desgewenst met vragenlijst en thermometer paraat.

Het protocol voor hulpverlening bij evene-menten tijdens de COVID-19 pandemie is al klaar en geoefend op een van de drie 'coronalessen' van EHBO Eemnes. er hoeven nauwelijks aanpassingen gedaan te worden in vergelijking tot de reguliere evenementenhulpverlening, nu de verspreiding van het virus vrijwel tot stilstand is gekomen.


De COVID-19 pandemie heeft de kleine EHBO-vereniging een grote financiële klap toegebracht. Ineens zagen de Eemnessers hun belangrijkste inkomstenbron wegvallen. In de afgelopen vijf maanden heeft de vereniging wel extra kosten moeten maken om hun leden te trainen in aangepaste eerstehulpverlening. Ook moesten veel beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en spatschermen worden aangeschaft.


Hoewel het evenementenseizoen waarschijnlijk niet vóór medio augustus start, volgens premier Rutte, staan de Eemnesser EHBO'ers te trappelen om weer aan de slag te gaan. Ook de extra diensten, zoals verpleegkundigen, artsen of ambulance, zijn op 1 juli weer inzetbaar.

コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page