top of page

Actueel

EHBO bleek nodig bij gezellig Eemnestival

Tijdens het tweedaagse Eemnestival op 10 en 11 september, moesten de Eemnesser EHBO'ers verschillende keren eerste hulp verlenen. Toch is het gezellige KPJ-dorpsfeest zonder ernstige incidenten verlopen. Onder het strenge coronaregime konden de 2 x 750 gelukkigen die een kaartje hadden bemachtigd twee feestavonden op het evenemententerrein aan de Wakkerendijk meemaken.

Voor de 55-plussers was op zaterdag een gezellige middag met live muziek en een uitgebreide brunch gepland. In overleg was ook hier een EHBO'er aanwezig. Dat was maar goed ook want een van de ouderen werd onwel en moest met hartklachten door het snel opgeroepen ambulancepersoneel worden onderzocht en afgevoerd naar het ziekenhuis.


Vooral tijdens de eerste feestavond meldden zich opmerkelijk veel dronken mensen op de EHBO-post op het terrein. Na onderzoek, chillen en behandeling konden de feestgangers huiswaarts worden gezonden om daar hun roes uit te slapen. Het drankgebruik verraste ook de organisatie die laat in de vrijdagavond nog biervaten moest laten aanrukken om aan de consumptievraag van de Eemnessers te voldoen. Feestcomitévoorzitter Jesse van Dijk van de KPJ: "Jammer dat we door corona niet een hele feestweek konden organiseren. Maar dit was een geweldig alternatief. Blij dat jullie hier voor onze gasten waren."Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page