top of page

Actueel

EHBO Eemnes start trainingen corona-reanimatie

Begin juni start EHBO Eemnes met een serie trainingen hoe eerstehulpverleners reanimatie moeten geven tijdens de coronacrisis. De Nederlandse Reanimatieraad (NRR) heeft de protocollen aangepast en dus vindt EHBO Eemnes het zinvol dat haar leden de mogelijkheid hebben om hierin getraind te worden.

Het tijdelijke reanimatieprotocol moet de kans op besmetting van de hulpverlener zoveel mogelijk voorkomen. Belangrijkste wijziging is dat het hoofd van het slachtoffer niet wordt aangeraakt bij het controleren van de ademhaling, er niet meer beademd wordt en mogelijke COVID-19 patiënten alleen behandeld worden met een AED en geen borstcompressies meer krijgen.
Tijdens de training wordt uitgelegd hoe het virus zich bij een reanimatie kan verspreiden en welke maatregelen je als reanimist moet nemen. Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en hygiënemaatregelen.


De training is veilig voor de deelnemers. EHBO Eemnes heeft een erg strikt 'COVID-19 protocol' opgesteld en alle deelnemers worden vooraf gescreend of zij mogelijk besmet en dus besmettelijk zijn. Alle materialen waarmee de cursisten werken worden vooraf en tussendoor gedesinfecteerd, de onderlinge afstand is natuurlijk 1,5 m en de locatie voldoet aan strenge hygiëne-eisen.


De trainingen starten begin juni en zijn voorlopig alleen voor leden toegankelijk.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page