top of page

Actueel

EHBO'er Carla de Vet geridderd

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontving Eemnesser eerstehulpverlener Carla de Vet een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau met Zwaarden. Zij kreeg het ereteken uitgereikt door minister van defensie Ank Bijleveld. Dat gebeurde vanwege de corona-maatregelen via een videoverbinding. De toevoeging van twee zwaarden aan deze civiele onderscheiding verdient Carla omdat zij al decennia als reservist bij het Korps Nationale Reserve werkt.

Een dolblije Carla voor haar woning. (© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks)

Carla is al jarenlang lid van EHBO Eemnes en heeft bij veel evenementen hulp verleend. Ook werkt zij als vrijwilliger bij de Historische Kring. Daarom heeft het de koning behaagd (zoals dat zo mooi heet) om Carla te onderscheiden.

Carla is één van slechts twee Eemnessers die dit jaar een lintje ontving. Zij is het vijfde lid EHBO Eemnes die mede vanwege de activiteiten voor de vereniging geridderd werden.


Minister Bijleveld schreef in een tweet: Zojuist 18 mensen via de beeldtelefoon verrast met het nieuws dat het “Zijne Majesteit heeft behaagd... “Mensen die zich met toewijding hebben ingezet voor onze samenleving en voor #Defensie. Juist in deze tijd zo belangrijk."


Het is fijn om te zien dat de vrijwilligers van EHBO Eemnes worden gewaardeerd voor het werk dat zij doen. De collega-EHBO'ers uitten zich enthousiast in de Whatsapp-groep. Het is erg bijzonder om de ze ridderorde te ontvangen.

Minister Bijleveld (defensie) rijkt Carla de Vet via een videoverbinding haar koninklijke onderscheiding uit. (foto RTV Utrecht)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page