top of page

Actueel

EHBO Eemnes doneert mondmaskers aan zorgverleners

EHBO Eemnes heeft vanavond mondkapjes, handschoenen, schorten en veiligheids-brillen afgestaan die huisartsen, ziekenhuispersoneel en verzorgenden hard nodig hebben om veilig coronapatiënten te kunnen testen en behandelen. De materialen kwamen uit de voorraad voor de evenementenhulpverlening. Omdat alle evenementen voor de komende tijd zijn afgelast zijn de materialen niet direct nodig.

Het materiaalteam van EHBO Eemnes (Toos, Wallie en Arie) brengt mondkapjes en handschoenen naar de brandweerkazerne in Eemnes. (foto: Remon van Dijkhuizen)

De Eemnesser EHBO'ers gaven gehoor aan de oproep van Brandweer Eemnes om persoonlijke beschermingsmiddelen naar de brandweerkazerne te brengen. Tot 27 maart is de brandweerkazerne aan de Noordersingel elke avond geopend van 19.00 tot 20.30 om mondkapjes en handschoenen in ontvangst te nemen. De brandweerlieden zorgen dat die op de plekken aankomen waar ze het hardst nodig zijn.


"Wij nemen in deze moeilijke tijd onze maatschappelijke verantwoording. Ook dit is een soort van eerste hulp, " zegt voorzitter Marco Kamphuis. "Wij beseffen heel goed dat zonder beschermingsmiddelen zieke mensen geen hulp kunnen krijgen. Daarom hebben we geen moment getwijfeld om onze mondkapjes en handschoenen af te staan." Zodra de evenementenhulp weer mogelijk en noodzakelijk is, staan de Eemnesser EHBO'ers weer klaar. "We kijken dan wel hoe we dan een en ander gaan organiseren. Dit gaat voor," zegt de voorzitter.


"De coronacrisis treft ook onze vereniging. Wij proberen zo flexibel mogelijk te reageren. Zo zijn EHBO-lessen op afstand in voorbereiding, zodat we onze cursisten goed getraind kunnen houden, zonder de druk bezochte vervolglessen in het Huis van Eemnes. De financiële gevolgen voor onze vereniging zijn van later zorg," aldus Kamphuis. "Ik hoop dat ook andere verenigingen volgen en het ziekenhuispersoneel, de ambulancedienst, de verzorgenden en alle anderen die het nodig hebben van persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien."


Koepelorganisatie Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, waarbij EHBO Eemnes is aangesloten, heeft de noodhulp opgestart. EHBO'ers kunnen zich bij de KNV EHBO melden om ziekenhuispersoneel te ondersteunen en mensen die hulp nodig hebben te ondersteunen. Eerder al deed het Rode Kruis dit ook.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page