top of page

Actueel

EHBO Eemnes bereidt vervolglessen op afstand voor

Nu het er naar uit ziet dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen alleen maar toenemen, bereidt EHBO Eemnes zich voor om vervolglessen op afstand te geven. Cursisten kunnen dan via een internetverbinding de les volgen, de instructeur en de medecursisten zien en horen, vragen stellen en de Powerpoint-presentatie zien. "Wanneer de geplande les van 8 april niet in het Huis van Eemnes kan doorgaan, gaan we digitaal," zegt voorzitter Marco Kamphuis.

"Onze vervolglessen zijn altijd erg praktisch. Cursisten oefenen met en bij elkaar met het aanleggen van verbanden of het draaien in de stabiele zijligging. Van een afstand van 1,5 meter is dan natuurlijk geen sprake. Daarom gaan we kijken of we de moge-lijkheid kunnen bieden om via een videoverbinding de lesstof die daarvoor geschikt is aan te bieden. Dat betekent niet alleen theorie, maar ook praktisch handelen die de cursisten via de webcam kunnen laten zien aan de instructeur."Vanaf dit weekend wordt een 'digitale klas' ingericht, die op 8 april zijn virtuele deuren moet openen. Als alle tests tenminste goed gaan. Koepelorganisatie KNV EHBO, waarbij EHBO Eemnes is aangesloten, heeft al geadviseerd on de lessen tot 6 april op te schorten.


"We zijn bezig om, naast de techniek, ook de lesinhoud voor te bereiden. We denken er bijvoorbeeld aan om alle cursisten een eigen pakketje oefenmaterialen te geven, waarmee ze bij een huisgenoot bijvoorbeeld een verband kunnen aanleggen. Op afstand kan de instructeur meekijken en adviezen geven," zegt Kamphuis.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page