Actueel

EHBO Eemnes verzamelt mondkapjes en handschoenen voor zorgverleners

De persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die de Eemnesser hulpverleners gebruiken bij evenementenhulpverlening worden verzameld en overmorgen ingeleverd bij de brandweer in de gemeente. Er is een schrijnend tekort aan beschermings-middelen die verpleegkundigen, artsen, huisartsen en verzorgenden nodig hebben bij het testen en behandelen van coronapatiënten. EHBO Eemnes neemt haar maatschappelijke verantwoording en draagt vrijwel al haar materialen af.

"Wij wachten de invorderingsmaatregel van de regering niet af," zegt voorzitter Marco Kamphuis. Tijdens het debat in de tweede kamer zojuist eisten oppositiepartijen die maatregel. De overheid kan met een dergelijke verordening eisen dat iedereen die mondkapjes heeft die inlevert. "Ik heb onze verbandmeester Wallie Karsse-meijer, daarom gevraagd zo snel mogelijk de materialen te verzamelen. Zij is verantwoordelijk voor het materiaalbeheer."


De Eemnesser eerstehulpverleners doneren dozen met handschoenen, mondkapjes, veiligheidsbrillen en schorten. "Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar we zien graag dat de professionals goed beschermd kunnen werken." EHBO'ers kunnen via koepelorganisatie KNV EHBO ook hulp bieden om de professionele zorgverleners te ontlasten.


Vanaf 20 tot en met 27 maart kan iedereen die mondkapjes en wegwerphand-schoenen heeft die van 19.00 tot 20.30 inleveren bij de brandweer Eemnes aan de Noordersingel 4A . Er gelden strenge hygiënevoorschriften, waarschuwt de brandweer.


Tijdens