top of page

Actueel

EHBO Eemnes verzamelt mondkapjes en handschoenen voor zorgverleners

De persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die de Eemnesser hulpverleners gebruiken bij evenementenhulpverlening worden verzameld en overmorgen ingeleverd bij de brandweer in de gemeente. Er is een schrijnend tekort aan beschermings-middelen die verpleegkundigen, artsen, huisartsen en verzorgenden nodig hebben bij het testen en behandelen van coronapatiënten. EHBO Eemnes neemt haar maatschappelijke verantwoording en draagt vrijwel al haar materialen af.

"Wij wachten de invorderingsmaatregel van de regering niet af," zegt voorzitter Marco Kamphuis. Tijdens het debat in de tweede kamer zojuist eisten oppositiepartijen die maatregel. De overheid kan met een dergelijke verordening eisen dat iedereen die mondkapjes heeft die inlevert. "Ik heb onze verbandmeester Wallie Karsse-meijer, daarom gevraagd zo snel mogelijk de materialen te verzamelen. Zij is verantwoordelijk voor het materiaalbeheer."


De Eemnesser eerstehulpverleners doneren dozen met handschoenen, mondkapjes, veiligheidsbrillen en schorten. "Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar we zien graag dat de professionals goed beschermd kunnen werken." EHBO'ers kunnen via koepelorganisatie KNV EHBO ook hulp bieden om de professionele zorgverleners te ontlasten.


Vanaf 20 tot en met 27 maart kan iedereen die mondkapjes en wegwerphand-schoenen heeft die van 19.00 tot 20.30 inleveren bij de brandweer Eemnes aan de Noordersingel 4A . Er gelden strenge hygiënevoorschriften, waarschuwt de brandweer.


Tijdens het tweedekamerdebat lag minister Bruins van Medische Zorg flink onder vuur. Juist toen Geert Wilders aandrong op een inventarisatie van de benodigde middelen, werd de bewindsman onwel. Bruins zakte achter het spreekgestoelte in elkaar. Hij kon de vergaderzaal lopend verlaten.


De evenementenhulpverlening van EHBO Eemnes ligt stil, nu alle evenementen met meer dan 100 bezoekers zijn verboden. "Dat betekent voor onze vereniging natuurlijk ook teruglopende inkomsten," zegt voorzitter Kamphuis. "We zien later wel hoe het uitpakt. Zodra de crisis voorbij is en om onze hulp wordt gevraagd, zal EHBO Eemnes weer klaar staan om hulp te verlenen bij evenementen. We hopen dat onze lopende bestellingen van handschoenen, mondkapjes, brillen en ontsmettingsmiddelen tegen die tijd weer leverbaar zijn. Want ook de veiligheid van onze evenementenhulpverleners moeten we kunnen blijven garanderen."

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page