top of page

Actueel

KNV EHBO activeert noodhulp

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO activeert haar Noodhulp Organisatie ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Door het netwerk te activeren wordt er een vervolg gegeven aan een jarenlange traditie waarbij mensen met een EHBO-diploma zorg gaan verlenen aan mensen in nood. Tijdens deze coronapandemie zijn onze vrijwilligers beschikbaar voor inzet bij professionele zorgorganisaties zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en GHOR/GGD.


Opgeven kan hier: knv-noodhulp.nl
PERSOONLIJK ADVIES VOORZITTER EHBO EEMNES


Ik juich het toe als jullie je opgeven voor de noodhulp. Ik raad leden van 60 jaar of ouder echter af om zich op te geven omdat zij behoren tot een risicogroep. Geef je alleen op als je er zeker van bent dat je geen besmetting kunt hebben: dus geen verhoging of koorts maar ook geen neusverkoudheid of last van hoesten. Pas goed op jezelf en volg de aanwijzingen van de zorginstelling. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen als die aangeraden worden. Maar vooral: als je je op enig moment niet prettig voelt: stop dan.

Laat mij weten als je je hebt opgegeven: voorzitter@ehboeemnes.nl .NETWERK


Het KNV Noodhulp netwerk is voor het laatst geactiveerd tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. Tijdens deze crisis hebben de vrijwilligers van de KNV EHBO de driedaagse noodopvang locaties van diverse gemeenten voorzien van eerste hulp.


Zoals gebruikelijk valt de landelijk coördinatie onder het Hoofd Opleidingen van de KNV EHBO. Deze specifieke bestuursfunctionaris is verantwoordelijk voor de aansturing en maakt daarbij gebruik van een team vrijwilligers.


De dagelijkse leiding ligt, traditiegetrouw, bij een van de bestuursleden uit het district waar de calamiteit zich bevindt. In dit geval het bestuurslid hulpverlening van het district Noord-Brabant & Limburg.


Het platform KNV-Noodhulp is er op gericht om zorgverleners en KNV leden met elkaar in contact te brengen. Zorgverleners dienen zelf te controleren of de aangeboden leden passen in het kwaliteitsschema van hun organisatie.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page