top of page

Actueel

EHBO Eemnes heeft blarenelftal

Elf leden van EHBO Eemnes hebben de interne cursus Eerste Hulp Bij Wandelblaren met succes afgesloten. De leden, die samen het 'Blarenteam EHBO Eemnes' vormen kunnen ingezet worden bij meerdaagse wandelevenementen. Ze zijn uitgerust met een enorm arsenaal aan materialen om wandelblaren te behandelen zodat de wandelaar het wandelevenement kan uitlopen.

Het blarenteam kan gesloten, open en bloedblaren behandelen en de wandelaars informeren over behandelmethoden en mogelijk infectiegevaar. Ze handelen volgens de laatste richtlijnen van Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis verzorgt al, samen met Defensie, de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse en heeft veruit de meeste ervaring met grootschalige wandeltochten.


EHBO Eemnes schafte veel materialen aan waarover het blarenteam kan beschikken. In totaal kunnen twaalf hulpverleners tegelijk aan de slag. Het Blarenteam EHBO Eemnes kan zowel op de route als aan de finish van meerdaagse wandelevenementen een blarenpost inrichten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page