top of page

Actueel

EHBO'ers houden het niet droog bij kinderspelen in Eemnes

Twee dagen lang konden kinderen tussen de 6 en 12 zich vermaken in en rond de Hilt tijdens de kinderspeeldagen. EHBO Eemnes was uitgenodigd om de eerste hulp te verlenen. Er werden 20 pleistertjes geplakt of een aai over de bol gegeven. De tweede dag werd traditioneel afgesloten met een schuimparty. Een brandweerwagen zette alle kinderen in een dikke laag schuim. Arie, Marco en Remon waren aanwezig, en de laatste hield het niet droog.


De twee kinderdagen begonnen met een knutselochtend met het thema 'cowboys en indianen'. De jeugd konden totempalen, hoofdtooien en dromenvangers maken van het knutselmateriaal dat in de hal van de Hilt op tafels was uitgestald. Die middag stond in het teken van sport en spel waarbij de buurtcoaches met de kids verschillende spellen speelden.


Op het veldje naast de Hilt waren de tweede dag drie enorme opblaas-attracties opgesteld. Twee daarvan hadden waterbakken. Dat bood een welkome afkoeling op de zonnige speeldag waar de temperaturen tot 27 graden opliepen.


De EHBO'ers hadden zich aan de rand van het speelterreintje in de schaduw genesteld. De ienie-mini-wondjes, blaartjes en splinters werden daar behandeld. Serieuze letsels bleven uit.De luchtkussenstormbanen waren een groot succes. Vooral de storm-baan waar je over een waterbak moest slingeren. Maar ook de jungle-baan en de buikglijbaan waren een bron van vermaak voor de kinderen.


Hoogtepunt van de spelmiddagen is altijd de brandweer die op vrijdag-middag met zwaailicht en sirene het parkeerterrein van de Hilt op reed. De vrijwilligers van de Eemnesser brandweer trokken een schuimblus-installatie uit hun wagen en binnen een mum van tijd stonden het veldje, de kinderen en veel van de vrijwillige begeleiders onder het schuim.


Als 'bedankje' voor hun hulp werd Marco nog even geknuffeld door een jongen die onder het schuim zat. Hij liet het zich gelaten welgevallen.Het was een dolle boel en de kinderen hadden de grootste pret terwijl het trapveldje in een soort sneeuwlandschap veranderde.


De brandweerlieden vonden kennelijk dat Remon er wat verhit uit zag en boden ongevraagd aan om hem af te koelen.


De organisatie van de kindermiddag kan (opnieuw) terugkijken op een geslaagd evenement waar de kinderen die niet op vakantie waren volop van hebben genoten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page