Actueel

Triathlon Huizen gaat toch door (vernieuwd bericht)

Het bestuur van Triathlon Huizen heeft besloten het sportevenement door te laten gaan. Eerder kwamen berichten naar buiten dat de Huizer triathlon niet door kon gaan omdat er een tekort aan verkeersregelaars is. Hoewel dat tekort nog niet is opgelost, gaat de 35e editie van de sportwedstrijd nu toch door. EHBO Eemnes verzorgt de eerste-hulpverlening.

EHBO'ers aan het werk in de behandelpost bij de start. (foto: Remon van Dijkhuizen)

Mocht het benodigde aantal verkeersregelaars niet gehaald worden, dan wordt de triathlon mogelijk vervangen door een swimrun. Het onderdeel wielrennen komt dan te vervallen.


Het is de grootste inzet van de kleine Eemnesser EHBO-vereniging. In totaal zijn acht EHBO'ers inzetbaar, ondersteund door een ambulanceverpleegkundige en gecoördineerd door de inzetleider. Daarnaast is ook de EHBO-assistent actief.


Brandweer


De verpleegkundige kan op de ambulancemotor het hele parcours berijden: ook het moeilijk begaanbare bosgebied waar de hardlopers lopen. Brandweer Laren is gevraagd of zij hun 4WD terreinvoertuig (de 14-2301, voor de kenners) willen inzetten.

De veiligheid op het water wordt verzekerd door de professionele vrijwilligers van de KNRM en Reddingsbrigade Huizen. Het fiets- en loopparcours wordt bemenst door tientallen baan-commissarissen. De verkeersregelaars van StiVeHu moeten met name het fietsp