top of page

Actueel

Rustige EHBO-dienst bij tweede feestdag in 's Graveland

Weinig ongevallen op de traditionele Jaarmarkt in 's Graveland en bij de afsluitende feestavond waar verschillende bekende Nederlandse artiesten optraden. Tijdens de feestavond ontpopte het EHBO-team zich als ware kleermakers nadat een jongedame uit haar broek was gescheurd. Met veiligheidsspelden en ducttape werd het gehavende kledingstuk gerepareerd waarna de giegelende feestganger de dansvloer weer op kon.Al om half negen 's ochtends was een EHBO-team aanwezig op de drukbezochte jaarmarkt. Op het Noordereind staan kilomterslang kraampjes opgesteld met de meest uiteenlopende producten. De standhouders met schapen, koeien en paarden, doen nog denken aan de oorsprong van de jaarmarkt: een boerenmarkt.


Een inwoner van 's Graveland had na een val een hoofdwond opgelopen. Hulp door het toegesnelde EHBO-team wimpelde de man af. Hij wilde liever geen hulp. Geheel conform protocol hebben de EHBO'ers hem onbehandeld laten gaan.

Het EHBO-team dat 's middags op de jaarmarkt stond kreeg een spoedmelding van een oudere man die onwel geworden was. Ter plaatse aangekomen bleek de oudere heer gevallen te zijn nadat hij op de rand van een bloembak ging zitten die niet stevig stond. Na een kort onderzoek kon de man onbehandeld zijn weg vervolgen.


Op de jaarmarkt staat ook altijd een kleine kermis om de kinderen bezig te houden. Ze konden er genieten van bungee-koorden, een draaimolen, de grijpkraan, eendjes vissen en de zweefmolen. Een meisje dat in die laatste attractie stapte kreeg tijdens de rit de zitting van een mede-passagier tegen haar been. Ze liep een kneuzing op. Verder deden zich geen ongevallen voor.


In de feesttent was de omvangrijke Peter Beense de hoofdact van de Hollandse avond. De tent barstte uit haar naden. Maar ook The Voice-kandidaat Samantha Steenwijk kreeg de ruim tweeduizend bezoekers op haar hand. Speciaal voor deze avond zong Samatha een Songfestivalmedley.

Behalve de pleisters en paracetamol-ongevallen (officieel heten dat: zelfzorgcontacten) had het EHBO-team de tweede feestavond weinig te doen. Van drankmisbruik was deze avond nauwelijks sprake, hoewel enkele feestgangers met een onvaste gang wel ondersteuning van vrienden nodig hadden om het terrein te verlaten. De schaftcontainer van Van Loenen die als behandelpost was ingericht, werd die avond weinig bezocht.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page