Actueel

Onrustige nacht bij feesten in 's Graveland

De eerste van de twee feestavonden van Stichting Feesten 's Graveland was druk voor de hulpverleners van EHBO Eemnes. Terwijl in de feesttent aan het Noordereinde bekende DJ's draaiden, hadden de eerstehulpverleners hun handen vol aan dronken feestgangers. Veel van hen waren minderjarig en veel van hen hadden thuis of elders al 'ingedronken' en kwamen in kennelijke staat het feestterrein op. Toen de EHBO'ers via de portofoon van de beveiligers werden opgeroepen om te assisteren bij een dronken jongen die even buiten het terrein op het fietspad lag dook er een onverwacht probleem op.


De aanwezige politie had een ambulance opgeroepen voor de laveloze 15-jarige jongen maar die bleek niet beschikbaar. Voor een zeer grote brand in een wooncomplex voor ouderen in Hilversum, waren alle ambulances uit de regio en de omliggende regio's gedirigeerd naar de brand. In telefonisch overleg tussen de meldkamer ambulancezorg en de EHBO werd de situatie van het slachtoffer besproken en besloten dat de politie en EHBO het ongeval zelf zouden afhandelen. De jongen werd op straat onderzocht door het EHBO-team en de politie belde de vader van het slachtoffer. Die werd een half uur later opgehaald en kon zijn roes thuis uitslapen.


De samenwerking tussen de beveiligers, de politie, de meldkamer en het EHBO-team verliep volgens het boekje. Doordat alle diensten hun eigen taak professioneel oppakten kreeg de jongeman de best mogelijke hulp.


Ook eerder en later die avond kwamen veel stomdronken feestgangers op de EHBO-post: een container die ruim voorzien was met materialen van EHBO Eemnes. Omdat een aantal bezoekers minderjarig was, moest het EHBO-trio Jasper, Arie en Marco, extra aandacht eraan besteden. Als een minderjarige zich bij de EHBO-post meldt dan moet hij worden overgedragen aan volwassene, als hij verdere zorg nodig heeft. Dat regelen kost veel tijd.