top of page

Actueel

Onrustige nacht bij feesten in 's Graveland

De eerste van de twee feestavonden van Stichting Feesten 's Graveland was druk voor de hulpverleners van EHBO Eemnes. Terwijl in de feesttent aan het Noordereinde bekende DJ's draaiden, hadden de eerstehulpverleners hun handen vol aan dronken feestgangers. Veel van hen waren minderjarig en veel van hen hadden thuis of elders al 'ingedronken' en kwamen in kennelijke staat het feestterrein op. Toen de EHBO'ers via de portofoon van de beveiligers werden opgeroepen om te assisteren bij een dronken jongen die even buiten het terrein op het fietspad lag dook er een onverwacht probleem op.


De aanwezige politie had een ambulance opgeroepen voor de laveloze 15-jarige jongen maar die bleek niet beschikbaar. Voor een zeer grote brand in een wooncomplex voor ouderen in Hilversum, waren alle ambulances uit de regio en de omliggende regio's gedirigeerd naar de brand. In telefonisch overleg tussen de meldkamer ambulancezorg en de EHBO werd de situatie van het slachtoffer besproken en besloten dat de politie en EHBO het ongeval zelf zouden afhandelen. De jongen werd op straat onderzocht door het EHBO-team en de politie belde de vader van het slachtoffer. Die werd een half uur later opgehaald en kon zijn roes thuis uitslapen.


De samenwerking tussen de beveiligers, de politie, de meldkamer en het EHBO-team verliep volgens het boekje. Doordat alle diensten hun eigen taak professioneel oppakten kreeg de jongeman de best mogelijke hulp.


Ook eerder en later die avond kwamen veel stomdronken feestgangers op de EHBO-post: een container die ruim voorzien was met materialen van EHBO Eemnes. Omdat een aantal bezoekers minderjarig was, moest het EHBO-trio Jasper, Arie en Marco, extra aandacht eraan besteden. Als een minderjarige zich bij de EHBO-post meldt dan moet hij worden overgedragen aan volwassene, als hij verdere zorg nodig heeft. Dat regelen kost veel tijd.


De eerste feestavond van de jaarlijks terugkerende tentfeesten is traditioneel bedoeld voor jongeren. Er traden verschillende bekende DJ's op, waaronder Mental Theo, die het laatste uur de feestgangers opzweepte met zijn nummers. De sfeer (en de drank) zat er goed in.


Een uitbundige high-five leidde bij een bezoeker tot een zwaar gekneusde duim. De overbelaste huisartsenpost kon de feestganger niet zien en de 26-jarige man werd met koelzak en paracetamol huiswaarts gestuurd. Een andere jongen blesseerde zijn schouder. Die was mogelijk ontwricht. Hij werd na pijnstilling naar de spoedeisende hulp van Gooi Noord afgevoerd. En na een vechtpartijtje werden twee vrienden behandeld: de ene man met een handwondje, de ander met een tand door de lip. De man met de handwond wilde iemand een vuistslag verkopen maar die bukte. De jongen raakte daardoor zijn vriend vol in het gezicht.


De DJ-avond stond in schril contrast met de kinderdisco die van zes uur tot half negen voor de allerjongsten gehouden werd. De uitgelaten jeugd amuseerde zich kostelijk op de verlichte dansvloer en het disco-luchtkasteel. Er hoefde daar nog geen pleistertje geplakt te worden.


Al met al was het een drukke, leerzame en goed verlopen avond voor de hulpverleners van EHBO Eemnes. De nieuwe sweaters kwamen op de koude avond goed van pas.


Laatste nieuws: uit onderzoek in het ziekenhuis bleek de jongeman met de schouderletsel geen ontwrichte schouder te hebben. De artsen hielden het op een zware kneuzing.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page