top of page

Actueel

Deelnemers Polderloop niet geblesseerd, EHBO Eemnes komt wel in actie


EHBO Eemnes was als vanouds aanwezig bij de (44e) polderloop. Alle deelnemers kwamen ongeblesseerd over de finish. Maar het EHBO-team moest in actie komen omdat een fietser die een poldertochtje maakte lelijk ten van was gekomen. Ze meldde zich bij de Deel: het start- en finishpunt van de hardloopwedstrijd. De oudere dame was op haar knie gevallen en had er een lelijke winkelhaak aan overgehouden.Saillant detail: het was een kunstknie. De EHBO'ers hebben de wond verzorgd, de onfortuinlijke dame persoonlijk naar huis gebracht en doorverwezen naar de huisartsenpost.

De opbrengst van de jaarlijkse Polderloop gaat naar het Zuid-Afrikaanse Friersdale, waar pater Van Wegen vele jaren werkzaam was. Naast het inschrijfgeld gaat ook een deel van de baropbrengst van De Deel naar Friersdale. Wie niet meeloopt, kon dus ook iets voor het goede doel doen door de lopers aan te moedigen en een drankje op De Deel te gebruiken. Het geld dat deze Polderloop opbrengt , zal gebruikt worden voor de aanschaf van zonnepanelen voor het kinderhuis in Friersdale. Er werd maar liefst 4.000 euro opgehaald.


Al jarenlang staan Toos, Joke en Arie klaar om de deelnemers aan de Polderloop bij te staan als er een ongeluk gebeurt. Het trio bemenst een een waterpunt annex veldpost in de Zuidpolder. Al jarenlang verloopt de Polderloop zonder enige noemswaardige letsels. Maar dit jaar was de EHBO-hulp dus erg welkom. De hulpverleners vragen voor dit goede doel geen bijdrage voor de vereniging.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page