top of page

Actueel

Oranje Kruismagazine schrijft over EHBO-assistent Remon

"Eerstehulpverleners zijn er nooit genoeg. Als een jongen met interesse op dit gebied zich meldt bij een EHBO-vereniging, dan wil je die graag binnenhouden. Ook als het een 14-jarige is zonder diploma. EHBO-vereniging Eemnes bedacht een creatieve oplos-sing." Zo begint een twee pagina lang artikel in het vakblad EHBO.NL dat door Het Oranje Kruis wordt uitgegeven.


Onder de kop "Enthousiasme wordt beloond bij EHBO Eemnes" beschrijft het artikel het werk van Remon van Dijkhuizen als EHBO-assistent bij onze vereniging. "Ik mag niet behandelen, wel assisteren," zegt Remon in het interview met hem. Voorzitter Marco Kamphuis wordt geciteerd: "De EHBO-vereniging moet gebruik maken van zijn sterke kanten en rekening houden met wat hij (nog) niet kan of mag."


In het vlot geschreven artikel beschrijft Remon hoe hij bij de Eemnesser EHBO-vereniging terecht kwam en zijn taken groeiden. Nu is Remon op veel evenementen te vinden om de hulpverleners te ondersteunen. "Tijdens inzetten en oefeningen doe ik veel kennis op," zegt Remon. "Het leuke aan het werk is het contact maken met mensen en het deel uitmaken van de hulpverlening. Ook is het kijkje achter de schermen mooi om te zien en vind ik de afwisseling leuk."


Het hele artikel is te lezen via in het februarinummer van EHBO.NL . De vereniging heeft een inzage-exemplaar voor haar leden.
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page