Actueel

Lessen begonnen en aanvragen stromen binnen

De eerste vervolgles van dit jaar zit erop. Thema: het systematisch benaderen van een ongeval en het beoordelen van slachtoffers met meerdere letsels. Centraal stond de ABCD-methodiek die door gevorderde EHBO'ers al jarenlang wordt gehanteerd. Dit plan van aanpak voorkomt dat je letsels over het hoofd ziet.

De twee LOTUS-slachtoffers speel-den hun rol vol overgave. Beiden hadden meerdere letsels en moesten met hun spel de hulpverleners door het ongeval leiden. Alle cursisten zijn ook evenementen-hulpverleners.


De aanvragen voor hulp bij evenemen-ten stroomt sinds de jaarwisseling gestag binnen. Zo wordt op 3 maart de Trappen-bergloop gelopen. Ook de aanvragen voor Koningsdag en de avondvierdaagse (van 21 t/m 24 mei) zitten in de molen. De feesten in 's Graveland staan op 10 en 11 mei gepland. Nieuw is het Beachvolleybaltoernooi in Eemnes op 18 mei.