top of page

Actueel

Lesschema 2019: vernieuwend en veelzijdig

Het lesschema voor 2019 is klaar. De vervolglessen beginnen in februari. De invulling van een aantal lessen is nieuw. Zo zal in de vervolgles 'bloedingen' de cursus 'Stop De Bloeding' worden geïntegreerd. De deelnemers leren een tourniquet aanleggen en ernstige bloedingen te stelpen door het opstoppen van de wond.


Nieuw is dat één reanimatieles wordt geïntegreerd in de les 'levensreddend handelen'. De andere reanimatieles in 2019 is voor alle cursisten toegankelijk: er is dus geen maximum aantal deelnemers meer.


In oktober komt een ambulanceteam langs. Ze gaan geen demonstratie geven maar gaan samen met de EHBO'ers ongevallen behandelen. Zo worden de cursisten voorbereid op samenwerking met ambulancepersoneel. Thema's zijn slachtoffers met meerdere letsels en Hoog Energetisch Trauma.


De opzet van de les 'evenementenhulpverlening' is ook nieuw. Dit jaar bestaat die uit een aantal Table-Top-oefeningen. Daarbij krijgen de cursisten meer inzicht in de pro-actieve, preventieve en preparatiefase van een evenement. Ook staat er die les een triage-oefening op het programma. En uiteraard materiaalkennis.


De eerste les in 2019, op 6 februari, gaat volgens het lesboek 'Gevorderde eerste Hulp' in op het methodisch benaderen van een ongeval en het systematisch behandelen van de slachtoffers.


Uiteraard staan er ook lessen gepland waar de EHBO'ers LOTUS-slachtoffers kunnen behandelen. En ook de les 'verbanden' staat op het programma.


De leden kunnen de agenda (met het huiswerk) op de website lezen en downloaden in het beveiligde ledengedeelte. EHBO'ers uit Eemnes kunnen ook vervolglessen volgen in Blaricum. En vice versa. Mogelijk dat ook met andere verenigingen afspraken gemaakt worden.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page