top of page

Actueel

Sinterklaasintocht fris, feestelijk en veilig

Sinterklaas is veilig met zijn pieten aangekomen in Eemnes. Hij werd welkom geheten door honderden kinderen en hun ouders. En door Toos en Joke, die klaar stonden om hulp te verlenen als er ongelukjes mochten gebeuren. Maar het hele evenement verliep ongevalsvrij.

Sint kwam met zijn binnenvaartschip de Vaart afgezakt, begeleid door twee andere schepen. De schepen van de goedheiligman en zij gevolg mochten als enige door de Eemnesser sluis. De rest van het jaar bleef die gesloten. De pakjesboot was te groot voor de bisschop van Mira, die gelukkig over een grote vloot én een keur aan voertuigen te land beschikt.


In de haven aan de Wakkerendijk was het een drukte van belang. De Pietenband speelde een keur aan sinterklaasliedjes en de danspieten gaven een spetterend optreden. Daarna was het de beurt aan de burgemeester om de Sint welkom te heten op het bordes van het oude raadhuis. Vervolgens trok de stoet, begeleid door de Pietenband naar de Minnehof. Sint liet zich in een cabrio vervoeren. Amerigo had dus een dagje vrij.

Ook dit jaar werd de intocht door Ondernemerskring Eemnes, OKÉ, tot in de puntjes verzorgd. Zelfs de weergoden werkten mee want er viel geen druppel regen en de temperatuur viel ook mee: vier graden met een zwak windje.


Voor sinterklaas zat de dag er nog niet op. Na een bezoekje aan de winkeliers in De Minnehof, deed hij ook de viskraam aan. Helaas dat Henk van Hees, een vaste klant van de kraam, de sint net miste. "Ik wil hem graag eens willen ontmoeten," had hij eerder aan visverkoopster Geerline toevertrouwd. Misschien dat dat volgend jaar gaat lukken.


Daarna maakte Sint Nicolaas zijn opwachting in De Hilt, waar hij kinderen met zijn komst verblijdde en de verlanglijstjes in ontvangst nam. De sint mocht even bijkomen in café Staal, voordat hij de bejaarden van Eemnes een bezoekje bracht.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page