top of page

Actueel

Aanvullende cursus voor leden EHBO Eemnes

Volgend jaar start de cursus "Stop de bloeding, red een leven" bij EHBO Eemnes. Leden van de vereniging kunnen de cursus gratis volgen. In de les worden de EHBO'ers opgeleid om ernstige wonden snel en vooral effectief te stelpen. het aanleggen van een tourniquet en het opvullen van wonden zijn nieuwe technieken om ernstige bloedingen te stoppen.

Instructeur Marco Kamphuis volgde een cursus bij de VUmc Academie om de training te mogen geven. Na de opleiding zullen de eerstehulpsets die bij evenementen ingezet worden ook uitgebreid worden met speciale verbandmiddelen zoals het tourniquet. Op dit moment zit alleen in de traumaset een volledige uitrusting om bloedingen te stoppen. Die set wordt bij evenementen ingezet als er verpleegkundigen of ambulancebroeders aanwezig zijn.


Mogelijk dat in de volgende, 28e, druk van Het Oranje Kruisboekje de handelingen opgeno-men gaan worden. EHBO Eemnes wacht dat niet af en biedt in 2019 cursisten de mogelijkheid om de training, die in Amerika werd ontwikkeld, te volgen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page