top of page

Actueel

Inzetweekend: veel drank, veel zweet

Twee inzetten het afgelopen weekend: het Eemnesser Schuurtjefeestje en de Wolfs-kamerloop in Huizen. De drank vloeide rijkelijk aan de Wakkerendijk en de lopers van de hardloopwedstrijd kwamen, ondanks de lage temperatuur bezweet de finish over. De twee evenementen vielen dit jaar in hetzelfde weekend. Tussen de evenementen zat nog geen vijf uur. De inzet van de leden van het hulpverlenings-team hebben beide klussen prima afgehandeld.

Het biketeam Toos en Daan op een knooppunt op het parcours. De fiets links op de foto is niet van hen, maar de MTB van Remon, die als assistent door de bossen crosste.

Voor Wallie en Marco begon de zaterdagavond om half negen met het inpakken van de materialen. Er werd een standaardset met vouwbrancard ingezet op het Schuurtjefeestje. Dit jaar had het feest aan de Wakkerendijk pyjamaparty als thema. Een uurtje na aanvang van het feest nam Daan de dienst van Marco over.

De live muziek, afgewisseld met een DJ, maakten het een gezellige avond op het dorp. Bij het schuurfeest was de toegang gratis maar werd van iedereen verwacht dat zij een bijdrage doneerden in de melktank. De gratis drank vloeide rijkelijk maar dat leidde niet tot ernstige ongevallen of vechtpartijen. Bij andere feesten, buiten Eemnes, is dat wel anders.

De coverband op het schuurtjefeestje zorgde voor een gezellige sfeer in de bomvolle schuur van Van Valkengoed aan de Wakkerendijk.

Wel maakte de drank bij wat jongere vrouwelijke feestgangers ongewild emoties los. Luduvudu en luide muziek tekenden de avond. De hulpverlening bleef beperkt tot een splinterwondje, een paracetamolletje en een verstuikte enkel. Een van de bezoekers meldde zich met een spontane bloedneus bij de EHBO. Omdat hij dit vaker had werd het slachtoffer geadviseerd om eens bij zijn huisarts langs te gaan. Ondanks drankgebruik lukte het wel om de bloeding te stelpen.


Om half vier (eigenlijk half vijf, want de klok was inmiddels een uur teruggedraaid voor de wintertijd) waren de laatste materialen weer opgeborgen in de berging. Nog geen vijf uur later werden die ingepakt om ingezet te worden bij de Lidl Wolfskamerloop. Jaarlijks organiseert de Huizer atletiekvereniging AV Zuidwal twee boslopen voor verschillende leeftijdsgroepen: De Wolfskamerloop in het najaar en de Trappenbergloop in het voorjaar.


De organisatie lijkt patent te hebben op mooi weer. Hoewel de weersverwachters bewolking en miezerregen hadden voorspeld, was het droog en zonnig. De dag begon koud, met vorst aan de grond. Maar toen de wedstrijden om half elf begonnen, was het aangenaam vertoeven in de zon.

De hulppost bij de Wolfskamerloop. Van links naar rechts: organisator Hans Peter Pluim Mentz, arts Alexander Pluim, inzetleider Marco en twee masseurs die naast de hulppost hun massagetafels hadden uitgeklapt.


Het was bijzonder gezellig op het start-finishterrein op de camperplaats aan de IJsselmeer-straat in Huizen in het Nautisch kwartier. Daar had de organisatie een grote (8 bij 16 m), verwarmde tent laten neerzetten. Daarin waren ruimtes voor inschrijving, organisatie, tijd-waarneming, kleedruimten, massage en EHBO. Een prima werkruimte voor de zeven hulpverleners.


Toos en Daan waren als biketeam op het parcours te vinden. Monique en Arie waren als mobiel team op het terrein. De EHBO'ers werden ondersteund door inzetleider Marco en assistent Remon. Er stond een 4WD klaar om eventuele uitvallers op te pikken van de parcoursen die grotendeels door de prachtige bossen in de omgeving waren uitgezet. Net als voorgaande edities was arts Alexander Pluim de Medisch leider.


Het succesvolle evenement verliep vrijwel ongevalsvrij. Er werden maar twee huidwondjes behandeld. Zoals elk jaar was de verzorging uitstekend en vertrokken de hulpverleners met een klein aandenken. De communicatie werd verzorgd door de Stichting Verkeersregelaars Huizen (StiVeHu) die een portofoonnetwerk had opgezet. De afgelopen jaren hebben EHBO Eemnes en StiVeHu een goede band opgebouwd. De verkeersregelaars hebben verschillende EHBO'ers in hun gelederen die altijd kunnen inspringen bij ongevallen.


Het Schuurtjefeestje en de Wolfskamerloop zijn jaarlijks terugkerende evenementen die al jarenlang door EHBO Eemnes worden bemenst. De samenwerking met de twee heel verschillende organisatoren, verloopt altijd bijzonder soepel. Ze hebben in ieder geval gemeen dat ze de EHBO-vereniging altijd bijzonder goed faciliteren en de hulpverleners zich bijzonder welkom laten vinden. Het afscheid met : "Bedankt voor de uitnodiging", is dan ook welgemeend. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page