top of page

Actueel

HAP vraagt om BSN

Sinds kort vraagt de doktersassistente van de huisartsenpost (HAP) om het BSN van de patiënt met een hulpvraag. Dit Burger Servicenummer is persoonsgebonden. De dok-tersassistente krijgt na het invoeren van het nummer direct alle persoonsgegevens te zien. Als een EHBO'er de HAP belt, is het daarom handig dat hij het BSN van het slachtoffer heeft. Wat tips.

Een BSN bestaat uit 9 cijfers, heeft geen letters en kan met het cijfer 0 beginnen. Het BSN staat op een paspoort, identiteitskaart, (brommer-)rijbewijs en verzekeringspasje. Hieronder zie je voorbeelden waar je het BSN op verschillende documenten vindt. Een BSN wordt in het Engels Personal Number genoemd.

Achterzijde Europese zorgpas.

Voorzijde zorgpas. Soms staat BSN op achterzijde.

Achterzijde (brommer-)rijbewijs.

Nederlandse identiteitskaart.

Geplastificeerde, 'harde' pagina van paspoort.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page