top of page

Actueel

Dementie vastgesteld bij Thea Kikkert

Vandaag las ik een bericht op Facebook waarvan ik erg schrok. Thea Kikkert, de vrouw van Daan, is gediagnosticeerd met dementie. De afgelopen tijd zagen Daan en haar kinderen de voortekenen al. Maar om te horen dat je vrouw of moeder dementerend is, moet aankomen als een harde klap.


Heilssoldaat Theo Kikkert.

Elk jaar kookteThea, samen met Ronald Elderhorst, een uitgebreide Indonesische rijsttafel voor de hulpverleners die zich hadden ingezet bij evenementen. Elk jaar nodigde Léonie de Groot ons uit in haar bejaardenwoninkje voor het jaarlijkse bedankfeestje. Léonie en Ronald zijn overleden. Thea heeft dementie. De tijd slaat soms diepe wonden.


Thea zelf heeft de volgende tekst op Facebook geplaatst:


Lieve familie en vrienden,


Langs deze weg wil ik al mijn familie en vrienden laten weten dat ik aan Dementie lijd. Hopelijk nemen jullie het mij niet kwalijk dat ik het niet persoonlijk aan jullie vertel, voor mij is de diagnose nog erg moeilijk te bevatten. Ik zit niet meer in de beginfase, maar ben ook nog zeker niet bij de eindfase. Ik wil het jullie laten weten omdat ik het voor mijzelf erg vervelend vind dat ik steeds meer vergeet. Vergeef mij als ik je op straat tegen kom en je niet meer herken (soms is je gezicht, je stem bekend, maar kan ik niet meer op onze relatie komen), je verjaardag of onze afspraak vergeet, je geen kerstkaart meer stuur of meerdere keren hetzelfde vertel of vraag. Met hulp van Daan, onze dochters, onze Dementie consulente en jullie hoop ik nog lang mijn eigen leven zo zelfstandig mogelijk te kunnen leiden en mijn eigen keuzes te kunnen blijven maken. Over een paar weken zal ik 2 dagen per week (maandag en vrijdag) dagbehandeling krijgen in de Lariks hof in Laren. Wat er ook gebeurt in mijn leven: Ik hou van jullie!


Namens het bestuur wil ik onze leden Daan en Andrea, maar natuurlijk ook dochter Ingrid en iedereen die Thea omringt veel sterkte wensen in de moeilijke periode die zij tegemoet gaan. Onze steun gaat natuurlijk vooral ook uit naar een van de liefste mensen die ik ken: Thea zelf. Hoewel Thea misschien zal veranderen, zal ze altijd vrolijk, menslievend, bescheiden en godsvruchtig blijven. Dat weet ik in mijn hart.


Marco Kamphuis, voorzitter

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page