top of page

Actueel

Eemnes bij de Hilt en op Huizerdag

EHBO'ers van EHBO Eemnes waren aanwezig op de In & Uitmarkt bij de Hilt en op de Huizerdag in Huizen.


De Hilt is de leslokatie van EHBO Eemnes en elk jaar is de vereniging daar te vinden bij de In & Uitmarkt. Daar presenteren Eemnesser verenigingen en organisaties zich. Natasja en Joke liepen op de markt hund rondes en informeerden het publiek over de mogelijkheden om een cursus te volgen.


Ongevallen deden zich niet voor. Dat was ook nmaar beter ook want de klaargezette EHBO-materialen bleken onvindbaar. En Marco, die de spullen had klaargezet, had zijn telefoon op stil gezet. Na een uur doken de materialen op.


De hele middag was het rustig en het EHBO-duo, ondersteund door Remon, kon ook van het zonnetje genieten.


Duizenden mensen waren op de Huizerdag afgekomen. Collega KNV-vereniging Huizen kreeg de bemensing van dit gigantische evenement niet rond en riep al in een vroeg stadium de hulp in van Eemnes en Laren.

Tijdens de Huizerdag konden Annie en Marco het niet nalaten om een herinneringsfoto te laten maken. Wel een beetje serieus, natuurlijk.


Op wat pleisterwondjes na, hoefden de Eemnessers niet veel te doen. Een onfortuinlijke man die door een wesp in zijn lip en in zijn tong werd gestoken, kreeg een telefonisch consult van een huisarts van de huisartsenpost.


Bij een wespensteek is het belangrijker om een eventuele allergie vast te stellen dan om de steekplek meteen uit te zuigen. Dat heeft alleen direct na de steek zin en heeft vaak weinig of geen resultaat. Prikweg of Azaron verminderen de roodheid en de jeuk, maar kunnen niet in de mond of op lip gebruikt worden. En daar was de man gestoken.


Dit weekend staan nog twee evenementen op de kalender. Arie en Toos staan op afroep voor Dijk van een Kunst en Cultuur en Marco assisteert EHBO Blaricum bij de Oldtimerrally daar. Een druk weekend voor EHBO Eemnes dus.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page