top of page

Actueel

We gaan van start!

Op de laatste dag van deze maand gaan de hulpverleners weer van start. Opmerkelijk is dat we naast de hulpverleningsaanvragen van organisaties, ook veel verzoeken kregen van onze collega EHBO-verenigingen. Zo deden Huizen en Blaricum al een beroep op ons en kwam via Baarn een verzoek voor assistentie bij het Rode Kruis.

TRACTOR PULLING EEMNES

Vier EHBO'ers, een ambulanceteam en een assistent zijn aanwezig op de eerste dag van de trekkertrekwedstrijden aan de Te Veenweg Zuid in Eemnes. De hele hulpverlening staat in de steigers en de bemensing is rond. De laatste puntjes worden op de i gezet.


Volg het evenment op Facebook.


Bij de lustrumeditie van Tractor Pulling Eemnes in 2016 leek het even flink verkeerd te gaan toen een van de tractoren door een stuurfout op zijn kant kwam te liggen. De EHBO'ers waren binnen een halve minuut bij de bestuurder die er volkomen ongedeerd van af kwam.

Op vrijdag 31 augustus, tijdens de races op het circuit, staat een ambulanceteam paraat. Het is een unieke samenwerking tussen het ambuteam en EHBO Eemnes waarbij de hulpverleners en de materialen naadloos op elkaar zijn afgestemd. Zo kunnen eventuele slachtoffers binnen een minuut professionele hulp krijgen op ALS-niveau (Advanced Life Support) terwijl de BLS-zorg (Basic Life Support) voor de deelnemers en omstanders ruimschoots gewaarborgd blijft.


Op deze daaropvolgende zaterdag, wanneer de tractorpullingwedstrijden worden verreden, weten de EHBO'ers zich ondersteund door een ambulancebroeder die de medische leiding heeft. Hij kan, samen met een speciaal getrainde EHBO'er, specialistische traumazorg geven. De geavanceerde hulpverleningsmaterialen komen via EHBO Eemnes.


Uiteraard zijn de EHBO'ers ook tijdens de feestavonden op vrijdag en zaterdag paraat om de hulp te bieden die de bezoekers nodig hebben. Tot in de late uurtjes.


DE EHBO-vereniging verkoopt aan de kassa oordopjes voor de bezoekers. DE EHBO-vereniging helpt zo mee aan het voorkomen van gehoorschade bij de volwassen bezoekers maar voornamelijk ook bij de kinderen. Er zijn speciale oordopjes in hun maat. De opbrengst gaat naar EHBO Eemnes.


Er is wekenlang met de organisatie, de vergunningverlener, de GHOR en de organisatie overlegd hoe EHBO Eemnes het beste de medische hulp kon verlenen. Dat heeft geresulteerd in een efficiënt hulpverleningsplan dat een integraal onderdeel vormt van het veiligheidsplan. Deze maatwerk-oplossing is tekenend voor de hulpverlening van EHBO Eemnes.


De hulpverlening zou natuurlijk niet mogelijk kunnen zijn zonder de inzet van de leden van het hulpverleningsteam. Alleen dankzij hun vrijwillige inzet kon ook dit evenement bemenst worden.


LANGER FIETSPLEZIER


Op dinsdag 4 september gaat het er een stuk rustiger aan toe. Dan klimmen ouderen op de fiets om te oefenen om veilig te fietsen. Zo kunnen zij zelfverzekerder aan het verkeer deelnemen. De ouderen fietsen een parcours door Eemnes en leren gevaarlijke situaties veilig het hoofd te bieden.

​Mochten zich toch kleine ongelukjes voordoen dan zal EHBO Eemnes eerste hulp verzorgen. In een personen-auto volgen hulpverleners de fietsers op het parcours. En bij de oefeningen staan wij paraat.​

Meer over het evenement kun je hier lezen.

Het is een kort evenement: van 13.00 tot 15.00 zitten de ouderen in het zadel en staan de EHBO'ers klaar.

OBSTACLE RUN

De vogels in het vogelreservaat in de Eemnesser polder zijn uitgebroed en dus kan de Obstacle Run op 22 september plaatsvinden. Oorspronkelijk stond de race, die bedoeld is om geld in te zamelen voor Stichting IISAH in juni gepland.

Mensen in Kenia met een fysieke beperking noodzakelijke hulp en ondersteuning bieden. Dat is het doel van de Stichting IISAH. EHBO Eemnes sponsort IISAH: niet met geld maar met de inzet van mensen en materialen.

Tachtig procent van de Kenianen met een fysieke beperking, een handicap dus, krijgt niet de juiste hulp. IISAH, een wereldwijde organisatie, probeert daarin verandering te brengen door met name het geven van fysio-therapie. Een behandeling waar, zonder IISAH, veel mensen in Kenia geen gebruik van kunnen maken.

Het evenement duurt van 13.30 tot 17.00, maar is in een groter gebied in de polder. Daarom worden relatief veel hulpverleners ingezet. De voorbereidingen zijn nog in volle gang.​


DIJK VAN KUNST EN CULTUUR


Er valt op zondag 9 september veel kunst en cultuur te zien op de Wakkerendijk en de Meentweg. Verschillende kunstenaar exposeren hier hun werken. Op 22 adressen kunnen de bezoekers gratis hun creaties bewonderen. Bekijk de mooie website van de organisatie en kom meer te weten over dit culturele evenement.

Een keuze uit 44 beeldend kunstenaars, 10 kunstenmakers(groepen) en 3 ambachten maakt het ook deze keer weer tot een echt feest. Met recht kunnen we zeggen: “Kunst leeft in Eemnes”. De Wakkerendijk en de Meentweg met aan de ene zijde het schilderachtige Eemnes en aan de andere zijde het weidse landschap van de polder nodigt het kunstzinnige oog uit om langs deze route te genieten van de kunst en cultuur die vandaag wordt aangeboden.


Op tweeëntwintig verrassende locaties, langs de Wakkerendijk en de Meentweg is het een feest van herkenning waar bekende Eemnesser beeldend kunstenaars exposeren, zijn ateliers en werkplaatsen open en tonen ambachtslieden hun werk. Een boeiende (hernieuwde) kennismaking met kunstenaars. De gehele dag is omlijst met verrassende optredens van muzikanten en toneel op diverse locaties.​ Locaties zijn herkenbaar aan het rode vaandel met grijze bollen.


De hulpverleners van EHBO Eemnes zijn op afroep beschikbaar: een vrij unieke dienst van EHBO Eemnes, die voor de organisatie enorm kostenbesparend is en de dienstdoende EHBO'ers veel vrijheid geeft.


UITBREIDING MATERIALEN


Veel van de opbrengsten uit de hulpverlening worden geïnvesteerd in materialen. EHBO Eemnes beschikt op dit moment over een berg aan hulpverleningsmiddelen. ingehuurde professionals kunnen gebruik maken van deze middelen, zodat het pakket van mogelijkheden voor evenementenhulpverlening door EHBO Eemnes, steeds verder kan worden uitgebreid. Samenwerking met andere verenigingen moet de bemensing gaan garanderen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page