Actueel

Ambuteam bij trekkertrek

Tijdens de caravanrace op 31 augustus zal een ambulanceteam bestaande uit een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur worden ingezet. Over de inzet bij de trekkertrekwedstrijd op 1 september wordt nog overlegd. De inzet van een ambulanceteam is een van de diensten die EHBO Eemnes aanbiedt voor evenementen-organisatoren.


Het is niet de eerste keer dat EHBO Eemnes een ambulanceteam inzet bij een evenement. Bij de Huizer Triathlon gebeurde dat ook al. Het ambuteam werkt samen met de evenementen-hulpverleners van EHBO Eemnes. Bij de festiviteiten waar het ambulanceteam niet aanwezig is wordt de hulpverlening verzorgd door EHBO'ers. De hulpverleners werken vanuit een behandelpost die door de organisatie wordt neergezet en ingericht wordt met materialen van de vereniging en het ambulanceteam. De verpleeg-kundige krijgt de medische eindverant-woording. De inrichting van de hulppost wordt aangepast aan het niveau van de professionele hulpverleners.


Over de inzet van de speciaal getrainde teams is gekozen na het ongeval met een tractor in 2016. De chauffeur kwam toen met de schrik vrij. De EHBO'ers zagen het ongeluk gebeuren en waren binnen een halve minuut ter plaatse. Ambulance-chauffeur Henk Schovers, die als bezoeker aanwezig was, schoot het EHBO-team spontaan te hulp bij de diagnose van de onfortuinlijke deelnemer. Kort na het ongeval verscheen een filmpje op YouTube van gefilmd met een cameraatje op de veiligheidskooi van de bestuurde