Actueel

Gezellige buitenspeeldag in Eemnes

De buitenspeeldag in Eemnes werd druk bezocht en was voor de kinderen van 4 tot 12 jaar een groot succes. Meer dan 120 kinderen deden mee. Het evenement werd voor de eerste keer georganiseerd door Versa Welzijn om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Op wat kleine wondjes na, bleef het voor de EHBO'ers rustig.

Foto: Versa Welzijn

Het springkussen, in de vorm van een imposant kasteel had wat moeite om op gang te komen. Toen de verhuurder langs kwam om te kijken waarom het kasteel wat slapjes was, bleek al snel dat het aggregaat niet hard genoeg draaide. Het aggregaat leverde de stroom voor de blower die lucht in het kasteel blies. Het luchtkasteel kon daarna door de kinderen naar hartenlust worden gebruikt.


Een paar kinderen hadden wondjes aan hun teen omdat ze op blote voeten liepen of met slippers gingen voetballen. Al voor aanvang van de buitenspeeldag moest een jong deelnemertje behandeld worden aan een hoofdwondje. Hoewel de bloeding gestopt was besloten de ouders het wondje te laten lijmen in het ziekenhuis. Het onfortuinlijke jochie moest later die middag wéér door de EHBO'ers behandeld worden omdat het wondje weer was open gegaan.