Actueel

Avondvierdaagse loopt gesmeerd

De Larense avondvierdaagse verliep zonder noemenswaardige incidenten nadat de eerste wandeldag op dinsdag afgelast moest worden vanwege slecht weer. Een enorme onweersbui met hevige regen trok over het parcours , juist op het moment dat de deel-nemers er zouden lopen. De woensdag en donderdag waren zonnig en EHBO Eemnes verzorgde gratis zonnebrandcrème voor de lopers. De zonnemelk vond gretig aftrek bij kinderen en begeleiders.


"Jammer dat Nivea ons niet wilden sponsoren. Nu hebben wij het zelf moeten kopen. Voor onze vereniging een bedrag dat we liever aan andere zaken hadden uitgegeven,"vindt voorzitter Marco Kamphuis. "We hebben bij de DA-drogist in de Minnehof vijf Aspevenin-setjes gekocht voor de behandeling van insectenbeten. De rugzakken zijn daar mee uitgerust. De DA-drogisterij gaf ons wél een korting. Die denkt met ons mee."Zoals elk jaar achtervolgde Daan op zijn fiets een groep lopers. Dit jaar de 10 kilometerlopers. Zijn 86-jarige collega-bezemfietser wilde het dit jaar rustiger aan doen en de kortere afstand fietsen. Daan werd gevolgd door Remon op zijn fiets. Hij ondersteunde Daan.

Wanneer de lopers op pad zijn is het rustig op het start- en finishterrein. Het gaf Wil de kans om de examens te corrigeren die de middelbare scholieren hadden gemaakt. Annie was de donderdag en vrijdagavond op de start- en finishlocatie bij SVV Laren.