top of page

Actueel

Eerste dag avondvierdaagse afgelast door noodweer

De eerste wandeldag van de Larense avondvierdaagse, dinsdag 29 mei, is afgelast. EHBO Eemnes verzorgt de wandelaars van dit evenement al jaren. De organisatie had de deelnemers op Facebook al op de hoogte gebracht van het feit dat het een hete wandeldag kon worden en dat er onweer werd verwacht. De zware regen- en onweersbui trok over de wandelroute op de tijd dat de deelnemers onderweg zouden zijn. De beslissing die samen met de burgemeester van Laren Rinske Kruisinga en de politie.

EHBO Eemnes heeft voor de avondvierdaagse een hitteprotocol geïntroduceerd. Daarin staat hoe de EHBO'ers met oververhitte slachtoffers moeten omgaan. Verder heeft de EHBO-vereniging een extra service: smeer 'm. Deelnemers krijgen gratis zonnebrandcrème uitgereikt. Omdat leverancier Nivea niets wilde sponsoren, besloot EHBO Eemnes zelf maar de crème met beschermingsfactor 50 aan te schaffen. EHBO Eemnes vindt dat preventie minstens even belangrijk is als het behandelen van ongevallen.


Oververhitte deelnemers met een hittestuwing of hitte-uitputting krijgen van EHBO Eemnes ORS toegediend. De Oral Rehydration Salts vullen de uitgezwete zouten in het lichaam snel en verantwoord weer aan. Een zakje ORS in een glas water moet de lopers sneller op de been helpen. Ook hebben de mobiele post en de fietser flesjes water bij zich voor (dreigende) slachtoffers.


Alle maatregelen bleken niet nodig door het afgelasten van de eerste dag. De drie EHBO'ers konden het noodweer thuis afwachten. De organisatie kijkt of wandelen op woensdag wel mogelijk is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page