top of page

Actueel

Ruim 10.000 euro voor Tour de Frank

De fietstocht om geld in te zamelen voor Frank de Greeve (42) was een groot succes. Tweehonderd fietsers, van jong tot oud, deden mee aan de toertocht om te laten zien dat ze begaan zijn met Frank en zijn gezin. In 2016 werd Frank getroffen door een herseninfarct. Nu, na zijn revalidatie, kan Frank snel overprikkeld raken. Zijn vrienden en collega's organiseerden de Tour de Frank om geld in te zamelen om een prikkelvrije ruimte in huis te kunnen realiseren. EHBO Eemnes verzorgde de eerstehulpverlening.

Alle deelnemers verzamelden op het plein van het scholencomplex aan het Vierkante Bosje. De fietsers kregen een wintermuts met daarop de naam van de tocht geborduurd was. Het was een mooie visuele uiting van de betrokkenheid van de Eemnessers en vrienden van Frank.

Frank zelf gaf het startsein. In een toespraak bedankte hij iedereen die de fietstocht mogelijk hadden gemaakt.Toen Frank zijn aanstaande echtgenote Monique bedankte, stokten de woorden in zijn keel. Het werd doodstil op het plein. Het moment was tekenend voor de betrokkenheid en het begrip van de aanwezigen. Het was een zichtbare emotionele inspanning voor Frank, die bij zijn revalidatie grote stappen heeft gemaakt maar de gevolgen van zijn herseninfarct nog dagelijks moet ervaren.


Burgemeester

Onder de deelnemers waren ook burgemeester ​​​​​​Roland van Benthem en loco-burgemeester Jan den Dunnen. Er waren twee routes uitgezet van10 en 20 kilometer.Beide routes leidden vanaf het Vierkante Bosje via Laren en Blaricum naar de Meentweg in Eemnes. de korte-afstand fietsers gingen vanaf de Meentweg terug naar de finish. Degenen die voor de lange route hadden gekozen legden nog eens tien kilometer door de polder af. De tocht was dus een echt BEL-fietsevenement.


​​Remon van Dijkhuizen fietste op zijn herkenbare fiets met EHBO logo's mee met een van de eerste groepen die de 10 km reden. Hij had een riemtasje met hulpmaterialen en reddingsdekens bij zich. En uiteraard maakte hij foto's van de fietstocht en de EHBO-inzet daarbij.

Herseninfarct


Het leven van Frank de Greeve veranderde drastisch


in de nacht van 20 april 2016. "Ik voelde me niet lekker en wilde opstaan om een glas water te pakken toen ik compleet door mijn hoeven zakte", vertelt hij. "Ik was aan één kant ​​verlamd en kon niets meer." Na een verblijf in het ziekenhuis en een revalidatie-centrum bleek dat Frank nooit meer de oude zal worden. Frank's rechter arm is nog verlamd en

zijn langetermijngeheugen is aange-tast. Frank raakt snel overprikkeld. Een prikkelarme ruimte in zijn woning moet hem helpen om rust te vinden.


De toestand van Frank trekt nog dagelijks een zware wissel op het gezin. Het ingezamelde geld moet daar verandering in brengen. Er is nu al meer dan 10.000 euro opgehaald.


Droog maar koud

Van begin tot eind bleven regen, hagel en sneeuw uit. In andere plekken in

ons land was dat wel anders. De temperatuur was even boven het vriespunt. Omdat er nauwelijks wind stond voelde het niet veel kouder aan. Of, om in EHBO-termen te spreken: de Windchillfactor bleef boven het vriespunt. Desondanks waren de beide teams uitgerust met dekens en reddingsdekens en natuurlijk met een AED en verbandmaterialen. De teams stonden met elkaar in verbinding via de app Zello die tijdens de tocht getest werd. Het parcours was niet glad, ​​hoewel de avond tevoren nog strooiwagens door Eemnes reden.


De sfeer was opmerkelijk goed. Alle

fietsers deden met plezier aan de tocht mee. De organisatie was dan ook perfect. De route was duidelijk aan-gegeven met fluorgele bordjes die na afloop zijn gedoneerd aan de vereni-ging. Bij de voetbalvereniging Blaricum was ééb bordje omgedraaid en werden de fietsers rechtsaf in plaats van linksaf gestuurd. Maar oplettende organisato-ren, die ruim 2,5 uur bezig waren geweest om de route te bewegwijzeren hadden het snel door en corrigeerden de kwajongensstreek.

​​Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de route dieper de polder in ging, langs de waaien. Maar de gemeente

liet de route omleggen omdat die voor een deel over onverharde fietspaden leidde die niet voor EHBO en ambulance berijdbaar waren.


Finish


De tocht eindigde bij Grand Café Eemland aan de Laarderweg. Iedereen die had meegereden kreeg een gratis drankje. De zaal stond propvol. Frank was daar ook van de parti, ondanks het feit dat hij snel overprikkeld kan raken. Bij de ingang ontmoette hij Wallie, die Frank's dochter Bo (5) in haar klas heeft gehad. Het was een leuk weerzien waarbij Frank de EHBO-vereniging bedankte voor de inzet.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page