top of page

Actueel

EHBO Eemnes helpt bij Tour de Frank

EHBO Eemnes zal de eerste hulp verzorgen bij de fietstocht Tour de Frank op 20 januari. De tocht is bedoeld om geld in te zamelen voor Frank de Greeve die in april 2016 een herseninfarct kreeg. Er zijn dringend aanpassingen nodig aan zijn huis. Deelnemers aan de 10 of 20 kilometer tocht betalen een startgeld van vijftig euro. De teller staat nu al op bijna 8.500 euro. Burgemeester Roland van Benthem en enkele wethouders hebben toegezegd op het stalen ros te klimmen voor deze actie.

VECHTEN

Een gewone werkweek in april 2016, een beetje moe en al een tijdje niet echt lekker. Zo ging Frank de Greeve naar bed. Dan ineens draait het hele leven zich tegen je en moet je vechten voor je leven. Een herseninfarct…

Deze heftige situatie zorgt er voor dat Frank met zijn gezin al 1,5 jaar in onzekerheid leeft, veel ontberingen moet doorstaan en er dagelijks aan wordt herinnerd dat veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. De simpelste dingen in het leven van Frank, waar hij normaal gesproken niet eens over te hoeven nadenken zijn nu ontzettend hoge bergen om te nemen. Iedereen in Frank's omgeving wil iets voor hem doen en wil hem een hart onder de riem steken. Maar eigenlijk voelt alles onhandig en lijkt niets echt te helpen. Simpelweg omdat Frank zelf alle stappen in zijn herstel moet nemen.

De impact op het dagelijkse leven van Frank en uiteraard ook op dat van met name dochter Bo (5) en zijn vriendin Monique zijn enorm groot. Om te laten merken dat iedereen enorm met hen begaan is en zal blijven en om daarnaast ook het dagelijkse leven iets aangenamer te maken zal een fietstocht “Tour de Frank” georganiseerd worden.

Een belangrijk doel van de fietstocht is dat Frank ziet dat veel mensen met hem en zijn gezin begaan zijn en hem steunen in zijn strijd.

WONING

Met het ingezamelde geld zal de woning van Frank en Monique worden aangepast. Er zal een aparte ruimte in het huis worden gecreëerd waar Frank minder last heeft van de constante overprikkeling die hij ervaart. Omdat het van groot belang is dat de aanpassingen in de woning zo snel mogelijk gerealiseerd gaan worden, zal Le Tour de Frank plaatsvinden op 20 januari 2018.

De organisatie van Le Tour de Frank zal zorgen dat je een warm hoofd hebt tijdens het fietsen want iedere deelnemer krijgt een warme muts. Uiteraard zal Frank het startschot verzorgen van de tocht.

Op de inzamelingswebsite kan geld gedoneerd worden voor het goede doel.

HERSENINFARCT

Actuele, heldere informatie over herseninfarcten vind je in de Gids Herseninfarcten van de Nederlandse Hartstichting.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page