top of page

Actueel

KPJ bierfietst € 4.300 naar Glazen Huis

KPJ Eemnes steunde de 3FM actie Serious Request door op de bierfiets van Eemnes naar Apeldoorn te rijden. Daar overhandigden de Eemnessers een cheque van maar liefst 4.300 euro aan de DJ's in het glazen huis. In de bezemwagen was Arie van 't Klooster paraat om de jongeren, waaronder zijn eigen dochter, bij te staan. Eerste hulp was niet nodig. Het bleef bij wat zadelpijn bij de fietsers.Bij het maken van de persfoto staat Arie bescheiden aan de zijkant.

De tocht werd afgetrapt door burgemeester Roland van Benthem. Om tien uur vertrok de jolige groep KPJ'ers. Bij Soest ging het al mis, waar de bierfiets een verkeerde route nam. Maar al snel kwamen de jongens en meiden weer op het juiste pad. Het bezemwagenteam volgde de fiets van minuut tot minuut per GPS.


Het lichte diner voor de sporters bestond uit broodjes kroket. Maar het klaarmaken daarvan duurde wat langer dan verwacht. Inmiddels was de bierfiets, in het donker, ergens op de Veluwe beland. Het duurde meer dan een half uur voordat de cateraars de bierfiets in het natuurreservaat hadden teruggevonden. Het diner werd genuttigd in het pikkedonker, tussen de wilde zwijnen en herten en in het licht van de feestverlichting op de bierfiets.


Veel sportievelingen voelden toen al hun bilspieren. Het fietsen op zo'n log gevaarte was zwaarder dan verwacht. De laatste loodjes tot aan Apeldoorn wogen dan ook zwaar. Toen de fietsers op het feestterrein afstappen moesten ze eerst een paar rondjes rond de bierfiets lopen om de ergste zadelpijn te verminderen. Het duurde ruim tien uur voordat de korte afstand was afgelegd. De biertap heeft het al die tijd volgehouden.Serious Request stond in het teken van de hereniging van gezinnen die door oorlog en conflicten uit elkaar waren geslagen. Het Rode Kruis kan met de opbrengst van iets meer dan 5 miljoen in ieder geval duizenden mensen herenigen.

(foto's: KPJ Eemnes)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page