top of page

Actueel

Pepernoot beter dan pleister

Sinterklaas is veilig aangekomen in Eemnes. Met zijn pakjeszeilboot voeren de goedheiligman en zijn zwarte pieten de Vaart af naar het haventje aan de Wakkerendijk. Daar werd het vrolijke gezelschap opgewacht door tientallen kinderen en hun ouders en natuurlijk door burgemeester Roland van Benthem. De burgervader heette de kindervriend opnieuw welkom in onze gemeente.

De pakjeszeilboot vertrekt vanaf het sluisje de Vaart op.

(foto: Remon van Dijkhuizen)

Een jong deelneemertje was ontroostbaar nadat hij gevallen was. Het jongetje huilde tranen met tuiten en wilde van de EHBO'er geen pleister hebben. Gelukkig kon zwarte Piet wel helpen. Door een hand vol pepernoten verdwenen de tranen als bij toverslag.

De drie EHBO'ers hebben deze intocht geen andere hulp hoeven te verlenen. Terwijl een EHBO-team in de auto op zoek was naar een bezoeker die zich verstapt zou hebben langs de Vaart, kwam de melding binnen dat hulp niet meer nodig was. Arie, Toos en Joke waren ingezet om eventuele slachtoffers op te vangen. Remon pendelde op zijn fiets heen en weer om hen te ondersteunen.

Na de aankomst in de haven ging de Sint staand in een Fiat 500 cabrio naar De Minnehof, waar de kinderen hem met de Pietenband nogmaals toezongen. Daarna vertrok het gezelschap naar De Hilt waar kinderen bij de Sint op schoot mochten en hem hun Sinterklaaswensen konden influisteren.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page