top of page

Actueel

Drukte bij EHBO-post Wolfskamerloop

Het zeskoppige EHBO-team dat bij de Wolfskamerloop in Huizen de eerste hulp verzorgde moest acht slachtoffers behandelen. De afgelopen versies van de Lidl Wolfs-kamerloop en de soortgelijke Trappenbergloop verliepen vrijwel ongevalsvrij. Waarom er dit jaar meer slachtoffers vielen was niet duidelijk. Het aantal slachtoffers viel, gezien het grote aantal deelnemers van de hardloopwedstrijd, toch erg mee. Het team had ook veel meer slachtoffers kunnen behandelen door een goede voorbereiding en logistiek.


foto: Remon van Dijkhuizen

Een jonge loper wordt van het parcours per rolstoel naar de behandelpost gebracht. Na onderzoek door de arts en behandeling door de EHBO'er kon hij weer naar huis.

Foto: Remon van Dijkhuizen

Alle slachtoffers werden onderzocht door de wedstrijdarts, Alexander Pluim Mentz en door Wallie op de behandelpost behandeld. Bij de langere afstanden van 5 en 10 km waren de EHBO'ers over het parcours verdeeld. Toos ving de slachtoffers bij de finish op, Arie en Marco stonden halverwege het parcours en fietser Daan stond op de winderige Oud Huizerweg met uitzicht op het Gooimeer. De 13-jarige Remon versterkte het team. Op zijn fiets deed hij de logistieke ondersteuning.


De meeste verwonde renners verzwikten hun enkel. Die werden allemaal gekoeld en verbonden. Het parcours liep voor een groot deel over bospaden. Slechts één slachtoffer werd door de wedstrijdarts doorverwezen naar de huisartsenpost.


De weersgoden was de organisatie, AV Zuidwal, en de 1100 renners goed gezind. Op twee korte miezerbuitjes na bleef het de hele wedstrijd droog. De allerjongsten liepen de 600 meter lange Kabouterloop. De jongens en meisjes van 6 tot 10 moesten 1,2 kilometer hardlopen. De oudere kinderen, van 11 tot 15 jaar, legden de dubbele afstand af: 2,4 km. De volwassen hardlopers konden kiezen voor de 5 of de 10 kilometer. De lopers die voor de verste afstand kozen legden het schitterende parcours twee maal af.


David Vonk en Nadine Duursma legden de 5 kilometer als snelste man en vrouw af. Arne Mulder was de snelste man op de 10 kilometer met een tijd van 32'48". Dat leverde hem een gemiddelde snelheid van ruim 18 km/uur op. De snelste vrouw op de lange afstand werd Selina van Vliet die op 40'31" finishte. De hele lijst is te lezen op wolfkamerloop.nl .


De vlekkeloze organisatie van het jaarlijkse hardloopevenement was in handen van Hans Peter Pluim Mentz van AV Zuidwal. Die had, samen met zijn tientallen vrijwilligers, zijn zaken weer goed voor elkaar. Het parcours leidde deels over asfaltwegen die met dranghekken waren afgezet. Het hele parcours was bezaaid met vrijwillige verkeersregelaars van Huizen en baancommissarissen. Het portofoonnetwerk werd door de verkeersregelaars uit Huizen verzorgd. AV Zuidwal had een behandelruimte in sportcomplex De Wolfskamer verzorgd. Voor alle medewerkers waren prima lunchpakketten verzorgd. De Lidl Wolfskamerloop is daarmee een van de best verzorgde evenementen waar EHBO Eemnes hulp verleent.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page