Actueel

Drukte bij EHBO-post Wolfskamerloop

Het zeskoppige EHBO-team dat bij de Wolfskamerloop in Huizen de eerste hulp verzorgde moest acht slachtoffers behandelen. De afgelopen versies van de Lidl Wolfs-kamerloop en de soortgelijke Trappenbergloop verliepen vrijwel ongevalsvrij. Waarom er dit jaar meer slachtoffers vielen was niet duidelijk. Het aantal slachtoffers viel, gezien het grote aantal deelnemers van de hardloopwedstrijd, toch erg mee. Het team had ook veel meer slachtoffers kunnen behandelen door een goede voorbereiding en logistiek.


foto: Remon van Dijkhuizen

Een jonge loper wordt van het parcours per rolstoel naar de behandelpost gebracht. Na onderzoek door de arts en behandeling door de EHBO'er kon hij weer naar huis.

Foto: Remon van Dijkhuizen

Alle slachtoffers werden onderzocht door de wedstrijdarts, Alexander Pluim Mentz en door Wallie op de behandelpost behandeld. Bij de langere afstanden van 5 en 10 km waren de EHBO'ers over het parcours verdeeld. Toos ving de slachtoffers bij de finish op, Arie en Marco stonden halverwege het parcours en fietser Daan stond op de winderige Oud Huizerweg met uitzicht op het Gooimeer. De 13-jarige Remon versterkte het team. Op zijn fiets deed hij de logistieke ondersteuning.


De meeste verwonde renners verzwikten hun enkel. Die werden allemaal gekoeld en verbonden. Het parcours liep voor een groot deel over bospaden. Slechts één slachtoffer werd door de wedstrijdarts doorverwezen naar de huisartsenpost.


De weersgoden was de organisatie, AV Zuidwal, en de 1100 renners goed gezind. Op twee korte miezer