top of page

Actueel

Geen pleister geplakt bij Nacht van Eemnes

Bij het schuurfeest van Arnoud Daatselaar afgelopen zaterdag, heeft niemand gebruik hoeven te maken van het driekoppige EHBO-team. De ruim 600 gasten amuseerden zich in een gezellige sfeer met herkenbare covers gespeeld door de Hermes House Band. De binnenbak van pensionstal Heidehoek was omgetoverd tot een gezellige feestzaal waar de bezoekers tot in de kleine uurtjes door gingen.

De feestgangers hadden een kaartje bemachtigd door zich van tevoren via internet in te schrijven. Bij de ingang moet 25 euro per persoon worden afgerekend. Daar kregen de bezoekers wel gratis drank voor en de muzikale omlijsting van de Hermes House Band. De 'open bar' was voor EHBO Eemnes reden om drie EHBO'ers op het evenement in te zetten. Ook de eindtijd, rond kwart voor drie, was aanleiding om een extra EHBO'er in te zetten. Toos, Arie, Daan en Marco woonden het feest bij maar hadden daar niets te doen. De organisatie was, zoals elk jaar, vlekkeloos. De sfeer zat er goed in en er was een solide veiligheidsplan. Er waren geen incidenten en de beveiligers konden dan ook de hele avond met hun hadden op hun rug toekijken. Pas aan het einde vlogen wat plastic bierglazen door het publiek, maar dat hoort bij een schuurfeest.

Omdat het EHBO-team zich had voorbereid op eventuele incidenten hadden een grote hoeveelheid materiaal meegenomen. In eerste instantie werd de plaats een EHBO-post aangewezen in een open kapschuur, tussen de hooibalen. Maar zelfs bij Eemnesser schuurfeesten is dat niet voldoende. De EHBO-ruimte moet aan bepaalde eisen voldoen, waaronder hygiëne-eisen en eisen voor de temperatuur. Daarom werd al snel in een afgesloten kantoorruimte een behandelpost ingericht. Die bleef de hele Nacht van Eemnes gelukkig onbenut.

Klik hier voor de eisen waaraan een behandelpost voor EHBO Eemnes moet voldoen als die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page