top of page

Actueel

Voetbaltalenten in zonnig Soest

Voor het eerst organiseerde VVZ49 in Soest zaterdag 26 augustus het KNVB-Voetbal Talenten Toernooi. Voetballertjes uit de hele regio konden zich inschrijven voor de wedstrijden voor jongens onder de 9 en jongens onder de 13. Omdat in Soest tegelijkertijd de Gildespelen aan de gang waren, kon de plaatselijke EHBO-vereniging geen hulpverleners leveren. Drie man sterk hielp EHBO Eemnes de Soester collega's uit de brand. In de hete zomerzon vond de meegebrachte (gratis) zonnebrandcrème gretig aftrek.

Aan het toernooi zouden 350 spelertjes meedoen, maar door afzeggingen op het laatste moment werden dat iets minder. De spelertjes uit de de regio West I streden er niet minder om. Er stonden voor de eerste drie plaatsen, dan ook een Golden Tickets voor de NK op het spel. De zonovergoten speldag verliep sportief en maar één speler raakte serieus gewond.

Een twaalfjarige jongen uit Hoorn verzwikte zijn enkel. Door zijn vader werd hij naar de EHBO-post gedragen. Om te bepalen of deskundige hulp nodig was, deden de EHBO'ers de 'Ottawa Enkel test'. Omdat de speler nauwelijks 4 passen zonder steun kon maken en hij de binnenste enkelknobbel pijn deed bij aanraken, besloten de EHBO'ers de jongen door te verwijzen naar de huisartsenpost in Amersfoort. Het kostte de vader nogal wat overredingskracht voordat hij op de huisartsenpost mocht langskomen. Omdat de huisarts een botbreuk vermoedde, werd de jongen doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Een van de jonge, vrijwillige scheidsrechters liet een ontvelling aan zijn enkel behandelen, er werden wat koelzakken gebruikt voor twee spelers en een van de vaders had twee teken op zijn onderbeen. De beestjes werden door de EHBO'ers met een tekentang weggehaald en de vader kreeg het advies mee om de plekken goed in de gaten te houden en zich te melden bij zijn huisarts als er rode vlekken, kringen of pijn optraden.

Het EHBO-team werd bijzonder vriendelijk ontvangen en van alle faciliteiten voorzien. De catering was erg goed met hamburgers en gehaktballen van de keurslager, die het Eemnesser trio van VVZ49 zich goed lieten smaken. Met zon, een vriendelijke ontvangst, lekker eten en enthousiastische spelertjes, was de dag -ondanks de ongevalletjes- meer dan geslaagd.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page