top of page

Actueel

Zonovergoten 6kamp KPJ

De zon scheen volop bij de jaarlijkse KPJ 6kamp op de ijsbaan van Eemnes. Maar het zomerse voorjaarsweer zorgde wel voor wat extra problemen. Een aantal deelnemers werden bevangen door de hitte en moesten op de EHBO-post even bijkomen. De organisatie stelde gratis drinkwater ter beschikking en EHBO Eemnes verzorgde de gratis zonnebrandcrème. De drie EHBO'ers hadden het druk met de grotere en kleinere ongevallen die dag.

Bij een 21-jarige deelnemer schoot zijn arm uit de kom op de stormbaan. Hij werd door de ambulance afgevoerd nadat hij pijnstilling had gekregen. Nadat de arm in ziekenhuis Gooi Noord locatie Hilversum was gezet, kon de Eemnesser later die dag met zijn teamleden de eerste prijs in ontvangst nemen. Binnenkort start hij fysiotherapie.

Een klein maar gapende wondje veroorzaakte een meterslang bloedspoor bij een deelnemer die tegen een metalen buis terecht was gekomen. De EHBO'ers sloten de wond met hechtstrips, maar dat bleek later die middag onvoldoende. De jongen moest alsnog op de huisartsenpost gehecht worden.

Naast de deelnemers die door de warmte bevangen waren, meldden zich nog enkele sporters met kneuzingen en spierletsels. En natuurlijk kwamen er deelnemers met pleisterwondjes.

Door drie EHBO'ers in te zetten was EHBO Eemnes goed voorbereid op de opvang van alle slachtoffers. Er was geen wachttijd. Ook de EHBO-post in het gebouw van de ijsbaan was ingericht op de opvang van meerdere slachtoffers tegelijkertijd.

Ongevallen zijn niet te voorkomen bij sport- en spelevenementen als deze. De organisatie had er alles aan gedaan om letsels te voorkomen. Maar het hete weer hielp niet echt mee. Het bestuur overweegt om een aantal ventilatoren aan te schaffen voor de eerstehulpposten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page