top of page

Actueel

Ambulance nodig in 's Graveland

Na afloop van het tentfeest op vrijdag 12 mei, moest een feestganger afgevoerd worden met een ambulance die door de politie was opgeroepen. Het slachtoffer werd even buiten het feesttrein bewusteloos aangetroffen door agenten die gelijk de meldkamer ambulance alarmeerden. De twee EHBO'ers op het feestterrein zagen de commotie en boden de politie hulp aan. Bij aankomst was de dronken jongen alweer bij bewustzijn. Hij had geen klachten en onderzoek leverde geen letsels op. Maar toen hij naar de ambulance moest lopen bleek hij ernstige pijn aan zijn been te hebben. Hij kon niet zelf meer lopen. De bezoeker werd in de ambulance onderzocht en met vermoeden van een enkelbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek en behandeling. Over wat gebeurd is tast de politie in het duister. Het slachtoffer kon zich niets herinneren en er waren geen getuigen, ondanks het feit dat er veel feestgangers het terrein op dat moment verlieten.

Elk jaar organiseert Stichting Feesten 's Graveland de dorpsfeesten. Dit was de 35e editie. Elke vijf jaar wordt een derde dag aan het evenement toegevoegd. Traditiegetrouw is het tentfeest op de vrijdagavond voor jongeren bedoeld. Dit jaar kwamen daar bijna 800 bezoekers op af. Elk jaar stroomt het Noordeinde vol met duizenden bezoekers die op de jaarmarkt snuffelen en kopen. De enorme braderie duurt van 9 tot 4. Daarna kunnen de marktgangers de live muziek beluisteren op het feesttenten. Overdag is ook een kinderkermis aanwezig met een aantal kleine attracties, een dag voor jong en oud dus.

De hele dag zijn EHBO'ers op de EHBO-post aanwezig. de organisatie zorgt dat er een 6 meter lange kantoorcontainer op het feestterrein staat die exclusief voor de eerste hulp is. EHBO Eemnes zorgt voor de materialen. De berg hulpverleningsmiddelen werd ook dit jaar door Arie van 't Klooster vervoerd met diens onmisbare aanhangwagen. Ook dit jaar werd het EHBO team aangevuld door Jasper Haselager, Annemiek Lodder, Jody Pouw en Marjolein Looman. Annie, Toos, Marco en Monique zorgden dat er voldoende EHBO'ers aanwezig waren. Ten opzichte van voorgaande jaren was het aantal hulpverleners beperkt. De afgelopen jaren zijn geen noemenswaardige incidenten geweest.

Ook dit jaar bleef de hulpverlening beperkt tot pleisters, paracetamol en kleine letsels. Een gekneusde enkel, een bloedneus na een gevecht, een pijnlijke neus nadat twee dansende feestgangers met elkaar in aanraking waren gekomen en een dreigende flauwte van een jongedame waren de enige gevallen waarbij hulp nodig was.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page