top of page

Actueel

Zonnige Trappenbergloop


De jaarlijkse Trappenbergloop op 5 maart rondom revalidatiecentrum De Trappenberg, was een zeer geslaagde en zonovergoten editie. De jaarlijkse hardloopwedstrijd van AV Zuidwal trok ook dit jaar een groot aantal deelnemers. En EHBO Eemnes verleende de eerste hulp.

Daan Kikkert (op de rug) op het loop-parcours. (foto: Willem Kaspers)

De EHBO-post werd gelukkig niet druk bezocht. De zes EHBO'ers hadden met vier verstuikte enkels niet veel te doen. Maar de preventieve aanwezigheid van het team werd wel enorm op prijs gesteld.

Het EHBO-team werd bijgestaan door arts Alexander Pluim Mentz, die zichzelf eigenlijk ook onder de slachtoffers zou mogen rekenen. Bij aankomst ging hij door zijn rug en moest hij zich bij het massageteam melden, dat elk jaar de lopers bijstaat.

Een klein knie-pijntje van een van de jongste deelnemertjes die tijdens de kabouterloop was gevallen, kon met een een koele doek en wat troostende woorden al snel worden opgelost.

Toos en Arie van 't Klooster vingen het slachtoffertje op.

De organisatie door AV Zuidwal steekt erg veel tijd in ongevals-preventie. Dat maakt de Trappenbergloop (en haar zusje: de Wolfs-kamerloop) een veilige wedstrijd, ondanks de relatief grote afstanden naar de EHBO-post.

De verkeersregelaars Huizen verzorgden ook dit jaar voor de organisatie en de EHBO de, zodat een snelle en betrouwbare communicatie gegarandeerd was. En alsof de duivel ermee speelt: na een zonnige en droge race, begon het na de wedstrijden pas te regenen. Dus konden wij én de organisatie terugkijken op een goede en heel plezierige wedstrijd.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page