Actueel

EHBO Eemnes onmisbaar bij hete Triathlon Huizen

Zomerse temperaturen en een onbewolkte lucht eisten hun tol onder de atleten van de Triathlon Huizen 2019. Verschillende sporters moesten zich laten behandelen door de aanwezige arts of werden onderzocht door de ambulanceverpleegkundige. De EHBO'ers bij de finish hadden hun handen vol aan het koelen van oververhitte triatleten, terwijl op het loop- en het fietsparcours teams klaarstonden om ongevallen te bestrijden en de sporters te beoordelen.

Natte, koele handdoeken voor alle triatleten bij de finish.

Dankzij de wekenlange voorbereiding en de extra inzet van menskracht en materialen zijn alle triatleten gezond huiswaarts gekeerd. Dat was het doel van de hulpverleners bij de Triathlon. Ook aan de gezondheid en veiligheid van de eerstehulpverleners werd dit jaar extra aandacht besteed.

Briefing voorafgaand aan triathlon.

Bij de briefing, in de scha-duw van de boom op het startterrein, gaf Medisch Coördinator Marco Kamp-huis de hulpverleners in-structies om te voorkomen dat zij zelf bevangen zouden worden door de hitte. Zo kregen de hulpverleners op het fiets- en loopparcours koeltassen mee met extra drank en eten, waaronder een zakje zoute chips.