top of page

Actueel

Knieën moeten het ontgelden bij eerste beachvolleytoernooi

De EHBO'ers hadden het er maar druk mee: veertien beachvolleyballers melden zich met knieletsel op de eerstehulppost tijdens het eerste Beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Voleem. Het volgeboekte toernooi werd gespeeld op het evene-mententerrein aan de Wakkerendijk dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot een Eemnesser ministrand. Tachtig kuub zand vormde de ondergrond voor de volleyballers.

Oppervlakkige schaafwondjes konden worden behandeld met een spuitpleister.

Diepere huidwonden moesten worden verbonden.

Ondanks de grote hoeveelheid zand bleek de zandlaag niet dik genoeg. Door het spel kwamen toch soms de onderliggende straatstenen vrij. Daar schaafden duikende volleyballers hun knie vaak aan open.


Omdat de gewonde spelers zich steevast meldden met benen die onder het zand zaten, werd even buiten de behandelpost een benenwasstraat ingericht die assistent Remon bemande. Hij spoot de benen schoon voordat de spelers in de tent behandeld werden door Monique, Natasja of Marco.

Twee slachtoffers werden doorgestuurd naar professionele hulpverleners Een speler die op zijn elleboog was geland hield er een erg lelijke wond aan over. Hij werd doorgestuurd naar de huisartsenpost. De wond was door de EHBO'ers gereinigd, maar was nog zo vervuild dat die niet gehecht kon worden. Dat zal over een aantal dagen gebeuren.


Bij een ongelukkige landing blesseerde een speler zijn grote teen. Hij werd direct afgevoerd naar de hulppost. Daar bleek de wond zo ernstig te zijn dat hij direct werd doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp van het Tergooi-ziekenhuis. Hoewel het EHBO-team vreesde voor een open botbreuk werd de speler doorverwezen naar de huisartsenpost. Daar constateerde de arts dat er van een botbreuk geen sprake was. Er hoefde geen röntgenfoto te worden gemaakt. Met drie hechtingen maar zonder gips meldde de volleyballer zich weer bij zijn team, om op de afterparty nog wat te drinken.


De spelers hielden het de hele dag droog maar zijn door het oog van de naald gekropen. Een zeer zware regenbui trok in de middag net ten westen van Eemnes voorbij. Baarn en Eemdijk hielden het verre van droog, maar het Eemnesser speelveld bleef vrijwel droog. Ook het voorspelde onweer trok aan het evenement voorbij. Met een temperatuur van 21 graden was het bijzonder aangenaam toeven op het volleybaltoernooi.

Oud en jong genoten op het tijdelijke strand aan de Wakkerendijk.

Het beachvolleybaltoernooi lijkt een goede opvolger van het stratenvolleybaltoernooi dat vorig jaar nog moest worden afgezegd door gebrek aan deelnemers. Daaraan had dit toernooi geen gebrek: de in totaal 96 spelersplaatsen waren allemaal bezet. Stiekem denkt de organisatie al aan een tweede, groter opgezet toernooi.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page